1000 любовни писма на хартия ще подари Младежки парламент – Горна Оряховица на жителите на града по  случай Деня на влюбените

Горна Оряховица. 1000 любовни писма на хартия ще подари Младежки парламент – Горна Оряховица на жителите на града по  случай Деня на влюбените – 14 февруари. Това каза за Радио „Фокус“ – Велико Търново Виолета Панова, председател на младежката организация. Посланията са изработени от около 30 деца. Те ще бъдат поставени в цветни пликове и разпространени из целия град. „Идеята ни бе да внесем мъничко радост в сивото ежедневие на хората. Всеки един човек ще може да намери и прочете едно приятно послание, скрито на различни места в града. Това е едно намигване и към вече забравеното писане на писма и картички на хартия, тъй като днес хората използват предимно електронната комуникация“, посочи Виолета Панова.  Тя допълни, че идеята за тази инициатива е почерпена от Богомила Атанасова, младо момиче с доста опит, което пише писма до непознати. Разбирайки колко много помага това на хората, тя го превръща в ежегоден конкурс, част от Meantime, описано от нея като „платформа за социална промяна”.

От горнооряховски младежки парламент приканват, който намери своето писмо да отвърне на своя подател на адрес ул. „Цар Освободител” 11.

Надежда КРЪСТЕВА