„105 години свобода“ – Радио „Фокус“ – Пирин

Акценти на предаването „105 години свобода“ – Радио „Фокус“ – Пирин за 18 януари 2018 година

Благоевград. В днешното издание на предаването „105 години свобода“ на Радио „Фокус“ – Пирин продължаваме да се връщаме назад в историята, за да Ви разказваме за големите български герои, дали живота си за нашата свобода. В продължение на 34 години освобождението на Македония е кауза, на която се отдават хиляди знайни и незнайни български герои. Така борбата за свободата на тези географски ширини, но и на българите, живеещи в тях, „ражда“ редица големи личности. Безспорно един от най-големите герой е и този, за който ще ви разкажем в днешното ни издание. Негови са думите: „Ние сме българи и винаги работим и ще работим за обединението на българския народ“ — Дамян Груев. Причината да посветим следващите 60 минути именно на Даме е, че утре се навършват 148 години от неговото рождение. За да ни разкаже повече за личността и делото на големия български революционер, идеологът на ВМОРО днес сме поканили уредникът от Регионален исторически музей – Благоевград д-р Елена Чалгънова и фолклористът проф. Костадин Динчев, от който ще чуем повече за песните, свързани с Даме.

Вие, нашите, слушатели също може да коментирате темата ни днес на телефоните в студиото 0885 303 373 и 073 88 55 81, също така може да ни пишете на емайл: Pirin@focus-news.net.

Предаването „105 години свобода“ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всеки петък от 16:00 до 17:00 часа с водещ Ливия Нинова.