„105 години свобода“ – Радио „Фокус“ – Пирин

Акценти на предаването „105 години свобода“ – Радио „Фокус“ – Пирин за 18 май 2018 година

Благоевград. В днешното издание на предаването „105 години свобода“ по Радио „Фокус“ – Пирин ще продължим темата, която започнахме в предходното, а именно ще Ви припомним повече за историята, събитията и личностите свързани със Солунската българска мъжка гимназия, чиито наследник в наши дни е Национална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ – Благоевград. Защо училището е било важно за всички българи, които остават под властта на Османската империя след подписването на Берлинския договор; с кои емблематични български герои се свърза гимназията; как е функционирала; колко ученици са се обучавали в нея и какво е да си възпитаник на учебно заведение с толкова богата история ще имате възможността да разберете само ако останете на нашите честоти в следващия един час. Наш гост днес ще бъде Елена Александрова, уредник в Регионален исторически музей – Благоевград.

Очакваме и Вас, нашите слушатели на телефоните в студиото 0885 303 373 или 073 88 55 81 или на е-майл: Pirin@focus-news.net, за да коментирате днешната ни тема!

Предаването „105 години свобода“ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всеки петък от 16.00 до 17.00 часа, с водещ Ливия Нинова.