При специализирана полицейска операция на територията на област Бургас са констатирани 59 нарушения на пътя

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

Бургас. При специализирана полицейска операция на територията на област Бургас са констатирани 59 нарушения на пътя. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. В хода на акцията, стартирала снощи с 11 плаващи полицейски пункта, са проверени 239 моторни превозни средства и 287 души. Установени са три случая от общо проверени 173 водачи за шофиране след употреба на алкохол с концентрация до 1,2 промила и два случая с над 1,2 промила.
При проверките са констатирани 59 случая за нарушаване разпоредбите на Закона за движение по пътищата, като в 30 от тях водачите са санкционирани с акт, а в 29 – с фиш. Отнети са шофьорските книжки на петима водачи и са свалени регистрационните табели на три моторни превозни средства. Образувани са пет бързи полицейски производства за шофиране след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила и шест бързи полицейски производства за шофиране след употреба на наркотични вещества.
Трима шофьори са проверени на различни места в Слънчев бряг и станало ясно, че двама от тях са седнали зад волана, след употреба на алкохол, а един – водач на такси, след употреба на кокаин. В Несебър били установени мъж и жена, управляващи колите си след употреба на наркотични вещества. Служители на РУ – Приморско са засекли трима нарушители, двама – седнали зад волана под въздействие на наркотични вещества, и един – след употреба на алкохол. В Созопол мъж бил хванат да шофира след употреба на канабис, а пък в селата Дебелт и Ясна поляна – двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол.
Всички нарушители са задържани с 24-часови полицейски мерки и срещу тях са образувани бързи полицейски производства.
Операцията ще продължи през целия летен сезон.