12 огнеборци и четирима доброволци гасиха пожар в сухи треви край Сухиндол

Велико Търново. 12 огнеборци от Павликени, старата столица и Горна Оряховица гасиха пожар в сухи треви и храсти в землището на Сухиндол. В акцията участваха и четирима доброволци от града. Огънят е пламнал в събота вечерта, а дейностите по потушаването му са продължили повече от 24 часа, съобщават за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Собствеността на терена е общинска, а причината за инцидента – човешка небрежност.

За изминалото денонощие на тел. 112 са получени общо седем сигнала за пожари без материални загуби. Всички те са били в стърнища, сухи треви или за горящи отпадъци. Пострадали граждани и сериозни материални щети няма.

От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват, че служители на полицейското управление в Горна Оряховица разследват пожар на навес, намиращ се на пътя между Лясковец и Долна Оряховица. Сигнал за случая е получен вчера в 05,15 часа.  След потушаването на пламъците е установено, че огънят е унищожил дървената конструкция на постройката. Причините за пожара са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство.

Луиза ТРАНЧЕВА