12-та Национална младежка среща на тема „Ние сме бъдещето“ започва в Горна Оряховица

Велико Търново. 12-та Национална младежка среща на тема „Ние сме бъдещето“ започва в Горна Оряховица. Това каза за Радио „Фокус“ – Велико Търново председателят на Горнооряховски младежки парламент Виолета Панова. Форумът ще се проведе в рамките на три дни – от 29 до 31 март. Основната тема ще бъде  мястото на младите хора в съвременния свят и тяхната активност и доброволчество в името на собственото бъдеще. Виолета Панова посочи, че сред основните акценти са и здравословният начин на живот, превенция на различните форми на зависимости и борбата срещу агресията, използването на дигитални технологии от младите хора и фалшивите новини. Участниците ще обсъдят конкретни действия за развитие и активиране на младежкия граждански сектор, свързани с предоставените от ЕС възможности. Ще могат да изразят идеите си към кои приоритетни области трябва да бъде насочена работата им и какви да са ефективните действия.

Те ще имат възможност да се включат в различни занимателни ателиета. Чрез интерактивни задачи на практика ще се покаже как и дигиталните технологии могат да участват в ежедневието ни.

Във форума участие ще вземат евродепутатът Ева Майдел, студентката от специалност „Здравен мениджмънт“ при Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ Варна Ивелина Борисова, Фондация „Четиридесет и две“, Сдружение „Център Мария“ и платформа LoveGuide.

Надежда КРЪСТЕВА