121 чувала боклук събраха доброволци от Велико Търново при почистване на най-големия квартал в града

Велико Търново. Организирано почистване на най-големите търновски квартал „Бузлуджа“ се проведе през уикенда. Доброволците, които участваха в проявата, събраха 121 чувала с боклук, поясняват за Радио „Фокус“ – Велико Търново инициаторите й от групата „Доброволно чистене – Велико Търново“. И този път те бяха подкрепени от TurnovoRuns и „Велико Търново – Групово Движение и Здраве за всеки“. Въпреки лошото време в почистването се включиха над 70 човека, които в рамките на малко повече от час почистиха пространството около няколко блока.

„Събрахме 121 чувала и върнахме часовника назад с 30 години! А тези човешки отпадъци, щяха да стоят там още поне 2000 години! Дух изтъкан от вяра показаха над 70 боляри и гости на града“, споделят организаторите.

Те приканват всеки, който иска да участва в събитията да ги намери в социалните мрежи, а тези, които имат възможност могат да подпомогнат каузите и с парични средства.
Това не е първото почистване за годината. През миналата седмица ентусиастите събираха боклуци по поречието на Янтра, при температури минус 8 градуса, като бяха подкрепени от Община Велико Търново, от където се осигурява транспорт за отпадъците.

Луиза ТРАНЧЕВА