125 творби са получени в 18-тия Национален поетичен конкурс „Любовта е пиянство или пиянство от любов“ в Силистра

125 писма от всички краища на страната са получени до този момент за участие в 18-тия Национален поетичен конкурс „Любовта е пиянство или пиянство от любов“ в Силистра. Това съобщиха организаторите от Община Силистра  и Литературно сдружение „Реката и приятели“.  Тричленно жури, под редседателството на поетесата Ивелина Радионова, ще определи победителите с първо, второ и трето място. Националният конкурс се провежда под патронажа на д-р Юлиян Найденов, кмет на Община Силистра.
Във втората част на празничната вечер за почитателите на литературата ще се състои поетична среща с Ивелина Радионова. Пише и текстове за песни, вдъхновена е от българското и посвещава своите стихотворения на българката, на родината… Любовта е централна тема в творчеството на младата поетеса.
Поетесата споделя за Родината: „Бих я описала с няколко думи – мед, сол, въглен, хляб, капка кръв и светиня“. Връчването на наградиге ще се състои на 22 февруари от 17.00 ч. в зала „Диоген Вичев“ на Регионална библиотека „П. Павлович“.