1400 кг храни за нуждаещи се събраха доброволци от Велико Търново

Велико Търново. 1400 кг храни за нуждаещи се събраха доброволци от старата столица. Благотворителната акция, която се проведе в навечерието на Коледа, е по идея на младежи от Ротари клуб – Велико Търново, поясни за Радио „Фокус“ – Велико Търново Мариела Семова, една от доброволките. Тя уточни, че в кампанията „Купи и дари“ са се включили десетки великотърновци.

Продуктите и вещите от първа необходимост бяха събрани в рамките на два дни, след което е започнало даряването по адреси. За около 6 часа дейните великотъровци успяха да посетят домовете на получателите, както в града, така и в няколко населени места в региона. в навечерието на едни от най-светлите през годината празници те зарадваха десетки семейства и самотноживеещи.

Акцията „Купи и дари“ се провежда два пъти в годината – по Коледа и по Великден. Организаторите споделят, че се стараят да разширяват кръга от хора, на който да помогнат. За целта работят заедно с общината и социалните институции, от които получават данни за нуждаещи се семейства.

Луиза ТРАНЧЕВА