15 проверки са извършени за 1 седмица в Държавно горско стопанство-Варна

Снимка - СИДП - Шумен

В периода от 6-ти до 13-ти януари  в Държавно горско стопанство-Варна са извършени 15 проверки, а в ДГС-Цонево са 72, като за различни нарушения горските са съставили осем акта, задържали са една каруца, трион и два кубика дърва. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Варна  Татяна Димитрова, експерт „Връзки с обществеността“ в Североизточно държавно предприятие )СИДП ).

Един автомобил, три каруци и три пространствени кубически метра дърва за огрев задържаха служители на ДЛС-Шерба през изминалата седмица. Проверките в стопанството са 100, а на нарушителите са съставени осем акта по Закона за горите.

12 акта по Закона за горите са разписали при 95 проверки през седмицата служителите на ДГС-Генерал Тошево, като са конфискували три триона, една каруца и 18,5 кубика незаконно добити дърва за огрев. 225 инспекции в горите са извършили в ДГС-Добрич, 130 в ДЛС-Тервел и 51 в ДЛС-Балчик.

1893 са проверките през седмицата на територията на СИДП. Задържани са автомобил, четири моторни триона, пет каруци и близо 30 пространствени кубически метра дърва за огрев. Съставени са 35 акта и 7 констативни протокола.

Десислава ВАСИЛЕВА