150 ученици от видинско училище  преминаха тест със симулатор за управление на велосипед след употреба на алкохол и наркотици

150 ученици от видинско училище  преминаха тест със симулатор за управление на велосипед след употреба на алкохол и наркотици, каза за Радио „Фокус“ – Видин Борислав Ванков от Народно читалище „Светъл ден“. Експериментът бе проведен днес  в Природо математическата гимназия „Антим I“ във Видин. Кампанията се провежда със съдействието на РУО Видин и сектор „Пътна полиция“.В специално пригоден симулатор, свързан с компютър, учениците са управлявали чрез очила за виртуална реалност велосипед  п в безопасна среда и след употреба на алкохол или наркотици. Кампанията ще продължи и утре  в ПМГ „Екзарх Антим I“, а на 10 и 11 октомври на симулатора ще имат възможност да проведат тест учениците от  Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“ във Видин.
Заниманията се водят от доброволци на читалището, преминали специално обучение, а кампанията се изпълнява в рамките на проект „STARS“ финансиран по програма Еразъм + на ЕС.

Анна ЛОЗАНОВА