16 пожара в сухи треви и храсти, пожари в апартамент, лек автомобил, търговски обекти и стопанска постройка са гасили през почивните дни огнеборците в област Видин

Снимка: Радио "Фокус" - Пирин Пожар Кресна 2017 г.

16 пожара в сухи треви и храсти, пожари в апартамент, лек автомобил, търговски обекти и стопанска постройка са гасили през почивните дни огнеборците в област Видин, съобщават от ОДМВР – Видин. На 5 септември огнеборците реагирали на осем сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени сухи треви и храсти във Видин и в землищата на Арчар, Бела Рада, Слана бара, Капитановци и Градскови колиби.

На 6 септември, след получен сигнал в 11.19 часа, екип на РСПБЗН-Видин потушил пожар в лек автомобил в града. Причината – късо съединение. Огънят унищожил багажника на превозното средство. Същият ден огнеборците гасили и запалени сухи треви в село Куделин, общ.Брегово.

На 7 септември, след получен сигнал в 3.22 часа, два екипа на РСПБЗН-Видин потушили пожар в апартамент в к-с“Крум Бъчваров“. Огънят унищожил дюшек и завивки, опушени били около 24 кв м стени. Причината – небрежност при боравене с открит огън (обитателят на жилището пушил в леглото). Вечерта, около 21.57 часа, късо съединение в електрическата инсталация предизвикало пожар в търговски обект на бул.“Панония“. Огънят унищожил част от стоката, бяла, черна и компютърна техника, мебели и климатици. Два екипа на РСПБЗН-Видин потушили пламъците и спасили склад и търговско помещение. Същият ден огнеборците реагирали и на седем сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени сухи треви и храсти във Видин и в землищата на Слана бара, Бела Рада, Гъмзово и Брегово.

На 8 септември, след получен сигнал в 10.34 часа, екип на РСПБЗН-Видин потушил пожар в стопанска постройка в село Винарово. Огънят унищожил 20 кв м от покривната конструкция и около 5 кубика дърва за огрев. Причината – небрежност при боравене с открит огън.

И на два сигнала за пожари без щети реагирали огнеборците през последното денонощие. Екипите гасили запалени отпадъци на бул.“Панония“ в областния град и сухи треви в землището на село Върбово.