2 тира с декори, костюми, перуки и грим пристигат във Варна за премиерата на операта „Аида“ с режисьорски прочит на Дзефирели

Два премиерни спектакъла на операта „Аида“ предстои да бъдат представени в рамките на 11-то издание на „Опера в Летния театър“ във Варна с оригиналната режисура на покойния Франко Дзефирели. Това обяви директорът на Театрално-музикантския продуцентски център в града Даниела Димова, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Двата спектакъла ще се играят на сцената на Летния театър в Морската градина на 18-ти юни и на 20-ти август. Според договора,  в началото на юни във Варна ще пристигнат всички декори на постановката. Заедно с тях Варненската опера ще получи костюми, обувки, перуки и гримове. Български режисьор ще има за задача да пресъздаде достоверно оригиналната режисура на Дзефирели.

Диригент в първия спектакъл на варненска сцена ще бъде Джана Фрата, а в ролите на Аида, Амнерис и Радамес ще се превъплътят  Габриела Георгиева, Данела Дякова и Валери Георгиев. Вече има потвърждение, че на 20-ти август, ролята на Радамес ще изпълни българският тенор Камен Чанев. По думите на Даниела Димова той е пял Радамес в постановката на Франко Дзефирели в Арена ди Верона. Диригент на втората „Аида“ ще бъде Светослав Борисов, който е работил във Варненската опера.

Диана СТОЕВА