200 българчета от Македония, Молдова, Украйна, Албания, Румъния и Сърбия участват в пролетния семинар на Фондация „Българска памет“, който се провежда край Варна

200 българчета от Македония, Молдова, Украйна, Албания, Румъния и Сърбия, от Западните Родопи и района на Тервел участват в пролетния семинар на Фондация „Българска памет“, който се провежда край Варна, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Тази година XXII Пролетен семинар се провежда под мотото „Дигиталните компетенции: ключ към професиите на бъдещето“ и ще продължи до 6 април. Сред официалните гости на откриването бяха д-р Милен Врабевски, председател на Фондация „Българска памет“ и Моника Панайотова, зам.-министър на Българското европредседателство. Лекторите, които ще участват в семинара, са лидери в сферите си, доказани експерти в света на дигиталните комуникации, изкуства, роботика и предприемачество. 200-те младежи ще научат за най-актуалните практики и компетенции в дигиталния свят и как да ги използват в професионалното си развитие.

„В рамките на семинара ще има много и разнообразни лекции, които са посветени на основната тема, но посветени също на история, етнология, формула на успеха. Деца, които ще видят тук успели българи, които ще споменат основни алгоритми. Това ще се случва под формата на интерактивни събития, а децата участват във всяка една от беседите, за да бъде максимално интересно за тях“, каза д-р Милен Врабевски, председател на Фондация „Българска памет“.

Марияна ВАЛЕНТИНОВА