21-то издание на Международния театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ в Пловдив ще започне на 10 септември

Пловдив. 21-то издание на Международния театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ в Пловдив ще започне на 10 септември. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от дирекция „Култура и културно наследство“ към Общината. Началото ще бъде поставено с две премиери на Драматичен театър – Пловдив. Откриването на престижния форум е на 10 септември от 19:00 часа в голямата зала с „Вишнево сладко. По руска рецепта“. На следващия ден от 19:30 часа е спектакълът „Момчето от последния чин“ в Камерната зала на културната институция.
В продължение на две седмици в Пловдив ще гостуват най-добрите заглавия от цяла България, сред които са „Последното изкушение“ на режисьора Веселка Кунчева, представление на НТ „Иван Вазов“. Трупата ще представи и  постановката „Мнимия болен“. Плевенският театър ще участва с номинирания за две награди Икар – „Цимбелин“ на Лилия Абаджиева. Ще гостуват още Театър „София“, Столичният куклен театър, трупите на Хасковския и Сатиричния театър.
Фестивалните заглавия са 19, но екипът на форума подготвя и множество съпътстващи събития, които ще превърнат Пловдив в есенна театрална столица.
Тони МИХАЙЛОВ