210 деца от цялата страна се включиха в петото издание на Националния конкурс „Звезден сблъсък“

Велико Търново. 210 деца от цялата страна се включиха в петото издание на Националния конкурс „Звезден сблъсък“. Събитието е част от културния календар на Община Велико Търново и се провежда със съдействието на местната администрация, припомни за Радио „Фокус“ – Велико Търново Петя Василева, една от организаторките.

Участие взеха общо 100 солисти и вокални изпълнители, както и 110 танцьори. Сред тях бе и младата дама, носител на титлата „най-красивото дете на планетата“ – Брияна Петрова от Варна. Децата бяха на възраст от 4 до 25 години. Гости имаше от София,  Пловдив, Бургас,Велико Търново, Варна, Стара Загора,Шумен, Ловеч, Хисаря, Панагюрище, Русе, Търговище, Горна Оряховица, Сливен, Каспичан и други.

„За нас като организатори беше наистина не лека задача да посрещнем в старата столица талантите на България, но вярваме, че те са се почувствали наистина добре дошли. Част от журито на конкурса бяха и децата на музикално студио „Елита“, които оценяваха певците от Първа възрастова група. При певците Гран При спечели варненката Симона Кунчева с вокален педагог Атанаска Липчева, а най – добри при танцьорите са хип – хоп танцьорите от The center от Велико Търново с хореографи Милица Николова и Виктория Гърдева“, допълни Петя Василева.

Тя благодари на всички участници, на техните вокални и танцови педагози, както и на местната администрация за подкрепата.

Луиза ТРАНЧЕВА