230 деца се включиха в традиционните спортни игри „Бързи, смели, сръчни“ в Свищов

Велико Търново.В Свищов, за петнадесети пореден път, в рамките на фестивала на античното културно наследство „Орел на Дунава“, се проведоха ученическите спортни игри „Бързи, смели, сръчни“. Участниците бяха приветствани от кмета на Свищов Генчо Генчев, доц. Стоян Проданов от Съвета по туризъм и председателя на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов, които пожелаха на младите състезатели да се забавляват, но и да не забравят спортсменския дух. Това съобщават от пресцентъра на Община Свищов.
Тази година в игрите се включиха 230 деца от пет свищовски училища – СУ „Николай Катранов“, СУ „Димитър Благоев“, ПДТГ „Димитър Хадживасилев“, СПГ „Алеко Константинов“, СУ „Цветан Радославов“, СУ „Димчо Дебелянов“ – Белене и ученици от софийското 109 ОУ „Христо Смирненски “.
Участниците се състезаваха в четири отделни дисциплини – спринт, скок от място, бягане с пълно бойно оборудване и дърпане на въже. Горещият юнски ден не попречи на младите спортисти да се раздадат до край и да покажат най-доброто, на което са способни. По традиция, с награди и медали се тръгнаха най-бързите, смели и сръчни участници, а купата за „Най-добро представяне“ получи СУ „Димитър Благоев“, чиито ученици завоюваха 19 медала в индивидуалните дисциплини.
За да подкрепят отборите, тази година бяха дошли и възрастните хора от ДСХ „Мария Луиза“ – Свищов, които се забавляваха заедно с участниците, и споделиха техните радости.