Поетесата доц. Д-р Иванка Денева участва в национална конференция за Васил Левски

Поетесата доц. Д-р Иванка Денева участва в национална конференция за Васил Левски. По инициатива на ръководството на Българската академия на науките и изкуствата в София бе организиран националният научен форум, посветен на непреходното дело на Апостола на свободата, съобщи за Радио „Фокус“ – Сливен Денева. Събитието е част от националните прояви в столицата и страната във връзка със светлата годишнина: 180 г. от рождението на създателя на мрежата от революционни комитети в Българско, насочени за добиване свободата на съотечествениците ни и възвръщане на държавността.

В него бяха поканени за участие видни учени: историци, писатели и литературоведи от научните  звена и творческите центрове на Академията и от висшите учебни заведения в България – с изследвания, научни приноси и художествено претворяване на образа и идеите на Васил Иванов Кунчев (Левски).

На научната конференция в София под наслов: „Живот и дело на В. Левски””) участва Акад. д-р Иванка Денева. Представянето й беше с  документално-художествен текст за ролята на В. Левски и връзките му с родолюбивите деятели за изграждане на комитетската мрежа в Сливенско; за подходите в привличане съмишленици на делото и съдбата на участниците (исторически и фикционални лица) след трагичните събития  по време на Априлското въстание.

След научната конференция участие в последвалата дискусия взеха членовете на Българската академия на науките и изкуствата: акад. д-р Маргарита Каменова (гл. научен секретар), акад. проф. д-р Боян Лалов, акад. Валентин Стамов,  както и М. Кусева и др. Докладите за делото на В. Левски .