29 млн. лева е стойността на финансирането, което фирми от област Варна са получили чрез новата Оперативна програма „Инициатива за малки и средни предприятия“

29 млн. лева е стойността на финансирането, което фирми на територията на област Варна са получили чрез новата Оперативна програма „Инициатива за малки и средни предприятия“. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Варна Виктория Николова, управител на Областния информационен център във  Варна. „Фирмите са получили средства за закупуване на техника и оборотни средства чрез финансовите посредници. Това е ново за този програмен период и в нашия район фирмите се възползват“, допълни Виктория Николова.

На територията на областта се инвестират средства по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ в кръжоците „Твоят час“. За учебната 2016/2017 година те са в размер на около 3 млн. лв. По същата програма в област Варна за зимния семестър на текущата учебна година са отпуснати и 752 студентски стипендии. От тях 282 са за специални постижения  и 470 за отличен успех. Стойността на всички стипендии е 752 000 лв., допълни Виктория Николова.

Марияна ВАЛЕНТИНОВА