3 години и 10 месеца „лишаване от свобода“ получи грабителят от ЖП гарата

 

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен и след постигнато споразумение в съдебно заседание, съдът наложи наказание от 3 години и 10 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Димитър П. Той е приел всички факти от обвинителния акт  и е признал вината си  за това, че на 09.03.2019 г. в гр. Сливен, в условията на опасен рецидив, отнел сумата от 13 лева, от владението на мъж  от гр.Сливен, с намерението противозаконно да я присвои , като употребил за това сила и заплашване – престъпление по чл.199, ал.1, т.4, вр. чл.198, ал.1 от НК.

Грабежът бил осъществен в района на сливенската ж.п. гара. Пострадалият се придвижвал пешком, когато срещу него изскочил непознат мъж, който държал нож в ръката си. Обвиняемият блъснал пострадалия на земята, замахнал с ножа  и срязал два от пръстите на пострадалия, след което бръкнал в джоба му и взел горепосочената парична сума. Веднага след това обвиняемият побягнал  в посока на железопътните линии.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Сливен, е окончателно и има сила на влязла в законна сила осъдителна присъда.