318 пешеходци и 10 водачи са санкционирани в област Велико Търново само за две седмици

Велико Търново. В периода от 4 до 15 февруари на територията на цялата страна и в частност на Областната дирекция МВР – Велико Търново бяха проведени общо 14 специализирани полицейски операции по спазване на правилата за движение от водачи и пешеходци.
В този период са санкционирани общо 10 водачи за отнемане на предимство на пешеходци и 318 пешеходци за неспазване на правилата за движение по пътното платно, от тях 9 са възрастни, придружаващи деца, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Велико Търново.
По време на акцията се осъществяваше контрол на поведението на пешеходците на пътното платно, при пресичане на неопределени за целта места или при неспазване на светлинните сигнали на светофарните уредби, както и за нарушения, извършвани от водачи, водещи до настъпване на пътни инциденти с участието на пешеходци. По време на акцията пътните полицаи акцентираха и върху пресичането на нерегламентирани места от възрастни пешеходци, придружаващи деца или в присъствието на малолетни и непълнолетни.
Контролът по спазване на правилата за пътна безопасност се осъществява ежедневно и полицейските служители ще бъдат безкомпромисни към нарушителите, предупреждават от Пътна полиция.