35 военнослужещи от 101-ви Алпийски полк ще участват в подготовката и провеждането на състезанията на Световната купа – мъже в Банско

Снимка: 101-ви Алпийски полк

Във връзка с отправено искане от Българската федерация по ски до Министъра на отбраната, положително негово становище и заповед на Командира на Сухопътните войски генерал – майор Михаил Попов за времето от 08 до 26 февруари 2019 г., 35 военнослужещи от 101-ви Алпийски полк от  Сухопътни войски ще участват в подготовката и провеждането на състезанията на Световната купа – мъже в Банско. Това съобщиха от военното формирование в Смолян.

Състезанията ще се проведат на 22, 23, 24 февруари 2019 г. Участието на военнослужещи от алпийски и планински формирования в подготовката и провеждането на ски състезания за Европейска и Световна купа е практика наложена в алпийски страни като: Австрия, Германия, Франция, Италия и Швейцария. Участието на военнослужещите в подготовката на трасето и организацията на състезанието ще повиши умението на военнослужещите за движение за ски без щеки и пренасяне на различни товари. Всички разходи за участие на военнослужещите се поемат от Българската федерация по ски.