374 заявления за подмяна на паспорти, лични карти и шофьорски книжки са подадени във Великотърновска област от началото на годината

Снимка - ОД на МВР - Варна

Велико Търново. 374 заявления за подмяна на паспорти, лични карти и шофьорски книжки са подадени във Великотърновска област от началото на годината. Информацията е за всички поделения на районните управления в региона, поясни за Радио „Фокус“ – Велико Търново Марияна Христова, говорител на Областна дирекция на МВР – Велико Търново. Тя припомни и, че поради големия брой лични документи, които се очаква да изтекат през 2020 година, всички лица с постоянен адрес на територията на областта имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи във всяко едно от звената на БДС  от региона.

Мярката е с цел облекчаване на по-натоварените поделения, както и с цел допринасяне за удобството на гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.

Готовите документи се получават в звено БДС при ОДМВР – Велико Търново, където е подадено заявлението.

До края 2020 г. в област Велико Търново предстои подмяната на приблизително 32 000 лични карти, 11 300 паспорта и на 17 200 свидетелства за управление на моторни превозни средства. Това означава, че пред гишета БДС е възможно образуване на опашки от граждани.

Към момента в БДС – Велико Търново са постъпили общо 211 заявления за подновяване на лични карти, паспорти или шофьорски книжки, в РУ  Горна Оряховица  71, в РУ  Елена – 13, в РУ Павликени – 15, в РУ Полски Тръмбеш – 21, в РУ Свищов – 38, в РУ Стражица – 5.

Рени АТАНАСОВА