398 граждани и 196 автомобила са проверени от полицейски патрули на територията на област Велико Търново през изминалото денонощие

Велико Търново. 398 граждани и 196 автомобила са проверени от полицейски патрули на територията на област Велико Търново през изминалото денонощие, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Велико Търново. 79 от гражданите са проверени за употреба на алкохол. От спрените за проверка автомобили 41 са товарни. Репатрирани са 9 автомобила. Съставени са 53 акта и са наложени 77 глоби с фиш. Заснети са  29  видеоклипа за скорост.

При специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността и  опазване на обществения ред, проведена на територията на РУ – Свищов,  са проверени 48 граждани и 29 автомобила. Съставени са 19 акта и са наложени 5 глоби по фиш. Установен е един гражданин, обявен за общодържавно издирване, образувано е едно бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2 от НК. В операцията са участвали служители от РУ – Свищов и ЗЖУ – Горна Оряховица.