43 данъчни декларации са приети досега в Смолян, 9 от тях са подадени по електронен път

снимка: pixabay.com

43 данъчни декларации са приети до днес в Смолян, 9 от тях са подадени по електронен път с персонален идентификационен код, съобщиха от дирекцията за обслужване – Смолян към ТД на НАП – Пловдив. 1000 жители на Смолян и областта вече притежават персонален идентификационен код и се възползват от неговите възможности. Срокът за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите на физическите лица изтича на 30 април 2018 г.  Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис, а с персонален идентификационен код. Той се издава безплатно от офиса на НАП.

До 31 януари тази година е срокът за подаване на декларация с ползване на отстъпка от 5% за физическите лица от дължимия данък. Сумата на отстъпката обаче не може да надвишава 500 лева. Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне  в срок до 31 януари 2018 г.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП  0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП www.nap.bg