44 разрешителни за строеж на жилищни сгради са издадени във Великотърновска област през третото тримесечие на 2019-та

Велико Търново. 44 разрешителни за строеж на жилищни сгради са издадени във Великотърновска област през третото тримесечие на 2019-та. Това съобщават за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Териториалното статистическо бюро – Север, Отдел „Статистически изследвания – Велико Търново“. От там уточняват, че жилищата в тях ще са 87,а  общата им разгъната застроена площ – 15 810 кв. м. Освен това е одобрено изграждането и на още 38 други сгради. Спрямо предходното тримесечие издадените разрешителни за жилищни сгради се увеличават с 69%, докато броят на жилищата в тях и разгънатата им застроена площ намаляват, съответно с 21% и 25%. При издадените разрешителни за строеж на други сгради е регистрирано нарастване с 23%, а при общата им застроена площ – с 49%.

През третото тримесечие на годината в областта е започнал строежът на 27 блока, кооперации и къщи с 63 жилища в тях и с 11 029 кв. м обща застроена площ, както и на 17 други сгради.

Спрямо предходното тримесечие започнатите нови жилищни сгради се увеличават със 170%, докато жилищата в тях са по-малко с 15%.

Луиза ТРАНЧЕВА