61-годишен шофьор на линейка, който управлява пиян личния си автомобил, е задържан при специализирана полицейска операция в Пловдив

Пловдив. Заловиха шофьор на линейка, който управлява пиян личния си автомобил при специализирана полицейска операция по линия “ Конвенционална престъпност и безопасност на движението“, която се проведе през денонощието на територията на община Раковски. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пловдив говорителят на ОДМВР. Срещу него е започнато бързо производство. 61 – годишния мъж от гр. Брезово е управлявал автомобила си с 1.68 промила алкохол в кръвта.

За различни престъпления в районното полицейско управление са задържани още 6 души.  При акцията са съставени 48 акта за установяване на административно нарушение. Проверени са 130 лица и 78 моторни превозни средства. Проверяващите служители са установили 9 души с неизрядни лични документи, като двама от проверените са били с увредени такива. Припомням, че ако провереното лице, не представи документ за самоличност, предвидената в закона глоба е от 50 до 300 лв. Санкцията за повредени документи е от 30 до 200 лв. Иззето е ловно оръжие на мъж, който го е транспортирал не по надлежния ред. Нарушителя е санкциониран и с глоба. През двете денонощия на проверката са проверени 5 криминално проявени по линия грабежи и кражби лица. 19 годишен младеж е прекарал денонощие в ареста, заради това, че държи в себе си марихуана. Положителен резултат за употреба на наркотични вещества е отчел драг чек теста направен на 25- годишна, управлявала „Рено клио“ . Жената е държала в себе си и амфетамин.

На 12-ти януари в районното е получен сигнал за извършена кражба на дизелово гориво от петролната база в с. Белозем. При незабавни действия, служителите са задържали трима мъже- на възраст 20, 22 и 30 години от Белозем. Същите са успели да източат около 200 литра дизелово гориво от влакова композиция на базата. При проверките на питейните и увеселителни заведения не са констатирани нарушения. Все още остава затворен клуб “ Маскарад“ в Белозем, заради липса на разрешително за удължено работно време.

Цветана ТОНЧЕВА