69 лица са преминали през Кабинета за безплатно и анонимно консултиране за СПИН във Велико Търново през май

Велико Търново. 69 лица са преминали през Кабинета за безплатно и анонимно консултиране за СПИН във Велико Търново през май. 37  от тях са мъже, а останалите 32 – жени. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Кабинета за анонимно и безплатно изследване за ХИВ/СПИН. Най-възрастният пациент, направил си изследване за заболяването, е на 65 години, а най-младият – на 17.

Миналата годината са преминали над 1000 лица през Кабинета за безплатно и анонимно консултиране за СПИН във Велико Търново. Лицата са на възраст от 14 до 97 години. От януари до края на месец декември са регистрирани три заразени с вируса лица от областта. Четирима са заразените само от януари до края на месец май тази година.

Работното време на Кабинета за безплатно и анонимно консултиране за СПИН във Велико Търново е всеки делничен ден, от 08.30 до 16.00 часа, с обедна почивка от 12.30 до 13.00 часа. Мобилният медицински кабинет на РЗИ – Велико Търново също продължава своята дейност, обикаляйки всички населени места от областта.

Надежда КРЪСТЕВА