7 150 лв. са събрани на автомобилното шоу „Smolyan race 2019“, за да може Алкан да проходи отново

Снимка: Община Смолян

7 150 лв. са събраните средства от зрелищното автомобилно шоу „Smolyan Race 2019“, които ще бъдат дарени на нашия съгражданин Алкан, за да може да проходи отново. Това съобщи организаторът на състезанието от „Авто мото клуб Смолян“ Тодор Мелемов, съобщиха от пресцентъра на община Смолян. В момента Алкан е в болнично заведение в Турция и като се върне ще му дарим лично средствата, за да продължи лечението си, обясни Мелемов.

Както вече информирахме акцент на шоуто бе благотворителната кампания, която организаторите подеха още преди месец , за да може 24-годишният мъж да проходи отново. На 7 май 2015 г. животът на Алкан Челеби се преобръща след тежка автомобилна катастрофа. Последиците от инцидента са обездвижване на краката. Доктори в Турция дават шанс на Алкан да проходи отново, но за поредицата от операции, които трябва да претърпи са необходими 50 000лв. Тази сума е непосилна за семейството му.

По този повод организаторите на Smolyan Race 2019 решават със средствата от таксите за състезанието, както и тези от кутията за дарения да подпомогнат лечението на Алкан. Кутията беше поставена в Младежкия дом и дарения се събираха по време на самото състезание. Имаше и благотворителен пазар за авточасти. Беше обявена и банкова сметка за набиране на средства.

Без инциденти и с много емоции завърши тазгодишното издание на Smolyan Race 2019. Този уикенд центърът на Смолян се превърна в арена на автомобилни дуели, забава и много адреналин. Шоуто наблюдаваха стотици граждани и гости на града. Мотото на спортното събитие беше „Пазете семейството си на пътя“, а в него участваха 90 любители на силните усещания зад волана.

Организаторите на зрелищното автомобилно шоу бяха подготвили разнообразна програма за жителите и гостите на Смолян. Chefs Club Smolyan също се включи в състезанието. За шоуто пристигна и Иван Манчев, който прави кулинарна демонстрация на характерни храни от региона- молекулярна кухня и фаст фууд.

Вчера победителите в автомобилното шоу бяха наградени от зам.-председателя на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Анжелина Тотева и зам.-кмета Марин Захариев.

Организатор на спортното събитие е „Авто мото клуб Смолян“. Автомобилното шоу се реализира с подкрепата на Община Смолян и ДА „Безопасност на движението по пътищата”, която обособи по време на състезанието Зона за пътна безопасност.