74 години от създаването си отбелязва Драматичен театър „Рачо Стоянов” в Габрово

Габрово. С две изложби празнува 74-та си годишнина Драматичният театър  „Рачо Стоянов”, съобщават за Радио „Фокус“ – Велико Търново от театъра. Първата експозиция ще представи театрални плакати на габровски постановки от близкото минало и настояще, а втората ще покаже как деца и младежи от Школата по изобразително изкуство „Елиза Арт“ си представят визията на театралния плакат. Те имат задачата да направят афиши за любими техни детски представления, приказки, както и на литературни творби, които изучават или са ги впечатлили след прочит. Ще бъдат отличени най-добрите десет рисунки.
По случай рождения си ден Габровският театър ще дари на десетимата млади творци билети за детски и други постановки, в зависимост от възрастта на младите художници. За всички останали гости на събитието са подготвени изненади за празника. Тези, които първи пристигнат, също ще получат подарък, свързан с дейността на театъра.
Веднага след откриването на двете изложби и награждаването, музикално трио Христофор Михайлов – цигулка, Ивелин Вълков – цигулка и Елена Вълкова – виолончело ще представят кратка музикална програма, която е вторият подарък от ДТ „Рачо Стоянов“ към всички гости по повод 74-годишнина на театъра.
Откриването на изложбите ще е от 18.00 часа, а концертът – веднага след това. Проявите ще са в централното фоайе на Габровския театър.
Рени АТАНАСОВА