81-годишна жена е станала жертва на телефонна измама със сумата от 3 900 лв. и златни накити

Благоевград. 81-годишна жена е станала жертва на телефонна измама със сумата от 3 900 лв. и златни накити. Това съобщиха от ОДМВР – Благоевград. Около 12.00 часа на 10 юни в 01 РУ – Благоевград е получен сигнал от 81-годишна жена от Благоевград за това, че чрез телефонно обаждане от мъж, който се представил за полицейски служител й е поискана парична сума, като съдействие за залавяне на телефонни измамници. Потърпевшата е ощетена със сумата от около 3 900 лв. и златни накити. За случая е уведомена РП – Благоевград.
ОДМВР – Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.
При провеждането на полицейски операции, органите на МВР разполагат със собствени средства и няма утвърдена практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.
За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно). Оперативна обстановка в района на действие на РДПБЗН – Благоевград