Служители от Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“  посетиха децата в Дневен център за деца с увреждания

Служители от Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“  посетиха децата в Дневен център за деца с увреждания към Фондация „Уникалните деца на Видин“. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Видин от библиотеката.  Като част от клуб „Подари радост”, който продължава своята работа вече няколко години, с децата бяха проведени коледни ателиета и им бяха раздадени лакомства. За ателиетата, децата бяха разделени в две групи, според възможностите, като изработваха еленчета и правиха апликации с изрезки от стари книги и памук. Тези дейности развиват уменията за рязане, лепене, усета за композиция и съчетаването на елементи.
За финал, заедно с  Елена Нешева, която работи като доброволец към Регионална библиотека „Михалаки Георгиев”, децата изпяха някои от емблематичните коледни и народни песни като „Ой, Коледо, мой Коледо” и „На мегдана”.
Фондацията се стреми да създаде условия за корекционно – компесаторна работа с децата, подобрявайки физическото, интелектуалното, речевото и емоционалното им състояние.