Спокоен е трафикът в старата столица в края на деня

Велико Търново. Спокоен е трафикът в старата столица в края на деня. Движението е по-натоварено в централната част, както и по улица „Магистрална“ – част от път София – Варна, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Засилен е автомобилопотокът и на входовете и изходите на града, на които служители на КАТ „Пътна полиция“ следят за нарушения.

Патрули има и по натоварените участъци от първокласната и второкласна пътна мрежа в областта, както и в центъра на Търново. Настилките са частично мокри, обработени и проходими при зимни условия. На местата, където са се образували заледявания пътищата се опесъчават.

Движението по път ІІІ-4073 Царски извор – Драганово от км 0+000 до км 5+500 е ограничено поради свлачище. Обходният маршрут е  през Царски извор – Сушица – Драганово и обратно. Срокът за приключване на ремонтите дейности е до 3 януари 2020 г.

Път ІІІ-4082 Чешма – Кесарево е ограничен за МПС над 3,5 т поради намален габарит на пътното тяло. Обходният маршрут е през Чешма – Сливовица – Горско Ново село – Джулюница – Кесарево. Срок до Срокът за приключване на ремонтите дейности е до 3 януари 2020 г.

Рени АТАНАСОВА