„Часът на Благоевград“ – Радио „Фокус“ – Пирин

Акценти на предаването „Часът на Благоевград“ – Радио „Фокус“ – Пирин за 22 март 2019 година

Благоевград. В днешното издание на предаването „Часът на Благоевград“ на Радио „Фокус“ – Пирин ще обърнем внимание на основните сюжети от изминаващата вече седмица. В още 22 сгради в Благоевград бяха въведени мерки за енергийна ефективност по проект за обновяване на многофамилни жилищни сгради в Общината. Подробности научаваме от колегата Ливия Нинова. От 18 март започна подаването на документи за прием в детските градини в Благоевград. Тази година в община Благоевград се очаква да бъдат приети над 720 деца,  разпределени в първи и яслени групи в детските заведения. Още информация научаваме от Симона Митова, директор на Дирекция „Образование“ към Община Благоевград. Валери Маринов спечели втори медал по време на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс, които се проведоха в Абу Даби. Той е потребител на социалната услуга Защитено жилище. Повече за него и неговите постижения разказва Маргарита Бербатова,ръководител на Комплекс за социални услуги към Община Благоевград. До края на месец март ще бъде завършен първият етап от проекта за изграждане на цялостно видеонаблюдение в Благоевград. Кои са обхванатите територии към момента ще попитаме Антон Ковачев, експерт. Нови 17 спирки ще обслужват линиите на градски транспорт в Благоевград. Те са определени от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, след направени предложения от жители в кампанията „ТИ ПРЕДЛОЖИ! КМЕТЕ, НАПРАВИ!“. Целта е да бъде осигурен максимално лесен достъп до обществени места, а промените ще влязат в сила от 01 април 2019 година. Наш събеседник по темата ще бъде Марио Богданов, управител на фирмата за градски транспорт. На 28 март стартира уникалният и единствен по рода си Благоевград Блус и Джаз Фест. Какви ще бъдат изненадите за жителите и гостите на Благоевград, научаваме от Десислава Кузманова от отдел „Култура“ към Общината.

Вие, нашите слушатели, също може да се свържете с нас на телефоните в студиото – 0885 303 373 и 073/ 88-55-81 или на е-майл: pirin@focus-news.net, за да коментирате всякакви теми и въпроси, които са свързани с Община Благоевград.

Предаването „Часът на Благоевград “ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всеки петък от 12.00 до 13.00 часа с водещ Натали Стефанова.