„Часът на Благоевград“ – Радио „Фокус“ – Благоевград

Акценти на предаването „Часът на Благоевград“ – Радио „Фокус“ – Благоевград за 13 октомври 2017 година

Благоевград. В предаването „Часът на Благоевград“ на Радио „Фокус“ – Пирин ще разговаряме с д-р Биляна Карадакова, уредник в Регионален исторически музей- Благоевград. От нея ще научим за представянето на книгата на д-р Илко Дренков „Великобритания и Македонският въпрос (1919 – 1949)“. Според историци, авторът, с вещината на задълбочен изследовател, повежда читателя в дебрите на имперската политика по Македонския въпрос от 1919 г. до 1949 г.

Започна надпреварата в тазгодишното издание на наградите  „Кмет на годината  2017“.  За пореден път  желаещите могат да дадат гласа си за кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов на сайта  http://www.kmetnagodinata.bg/   в раздел „голяма община“.

Ще разговаряме и с Тоня Маринова, която ще ни предостави информация за предстоящата  Международна нощ на прилепите.

В края на предаването ще ви срещнем с  Лидия Стоянова, председател на клуба по художествена гимнастика „Пирин“, от която ще научим за турнира по художествена гимнастика.

Вие, нашите слушатели, също може да се свържете с нас на телефоните в студиото – 0885 303 373 и 073/ 88-55-81 или на е-майл: pirin@focus-news.net, за да коментирате всякакви теми и въпроси, които са свързани с Община Благоевград.
Предаването „Часът на Благоевград “ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всеки петък от 12.00 до 13.00 часа с водещ Лора Калчева.