„Часът на Благоевград“ – Радио „Фокус“ – Благоевград

Акценти на предаването „Часът на Благоевград“ – Радио „Фокус“ – Благоевград за 18 януари 2019 година

Благоевград. В днешното издание на предаването „Часът на Благоевград“ на Радио „Фокус“ – Пирин ще обърнем внимание на основните сюжети от изминаващата вече седмица. Кметът на Община Благоевград – д-р Атанас Камбитов проведе редовната си ежемесечна пресконференция. Повече подробности за коментираните теми ще научим от репортажа на колегата Натали Стефанова.

В няколко общини в страната са преустановени учебните занятия по данни от Министерството на образованието и науката. По думите на Методи Попов, началник на отдел „Инспектиране и организационно-методическа дейност“ към Регионално управление на образованието-Благоевград, от Регионалната здравна инспекция събират ежедневно информация за броя на учениците, които посещават учебните занятия. Темата ще допълни колегата Денис Никифоров.

Община Благоевград и Общински съвет по наркотичните вещества организира ежегодния конкурс за ученици от 6 до 19 години по превенция на наркоманиите за текущата учебна година. Срокът за подаване на творбите е до 30 март. Повече подробности за темите и условията за участие, ще научим от интервю с д-р Теменужка Любенова, председател на Общинския съвет по наркотичните вещества в Благоевград.

Съвместен проект на Камерна опера-Благоевград и флейтистът Деян Гаврич ще постави началото на Международния фестивал „Blagoevgrad Blues&Jazz“. Подробности ще научим от Десислава Кузманова, отдел „Култура“.

С шоу по фигурно пързаляне ще бъде открита ледената пързалка в Благоевград. Събеседник ще ни бъде Елена Арнаудова от отдел „Култура.

 

Вие, нашите слушатели, също може да се свържете с нас на телефоните в студиото – 0885 303 373 и 073/ 88-55-81 или на е-майл: pirin@focus-news.net, за да коментирате всякакви теми и въпроси, които са свързани с Община Благоевград.
Предаването „Часът на Благоевград “ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всеки петък от 12.00 до 13.00 часа с водещ Лора Калчева.