„Часът на Благоевград“ – Радио „Фокус“ – Благоевград

Акценти на предаването „Часът на Благоевград“ – Радио „Фокус“ – Благоевград за 18 август 2017 година

Благоевград. В предаването „Часът на Благоевград”, съвместна продукция на Община Благоевград и Радио „Фокус“ – Пирин, ще Ви предоставим информация за бюджета за 2016 година на Община Благоевград, който бе  представен пред представители на институции и граждани. Заместник-кметовете на Благоевград Иво Николов, Христина Шопова, Зорница Кралева и председателят на Общински съвет Радослав Тасков докладваха в най-малки детайли изпълнението на Инвестиционната програма на Община Благоевград за 2016 година.

Община Благоевград бе удостоена с годишната награда „ПроКултура 2017” за принос в разширяването на достъпа на младите хора до култура. За престижното отличие се конкурираха десетки общини, но то бе присъдено на Община Благоевград за провеждане двата големи фестивала – „Франкофоли. Благоевград“ и „Тара-ра-бумбия“. Какво е значението на този приз ще коментираме с Десислава Кузманова, отдел „Култура“.

Започна приемът на документи за услугата „Приемна грижа“, на която област Благоевград е доставчик на социалната услуга. Какът е броя на търсените кандидати и на какви условия трябва да отговарят ще научим от Стояна Димитрова.

Директорът на новия закрит плувен басейн в Благоевград Валентина Атанасова ще ни информира за извършената профилактика на обекта и какво е състоянието на плувния басейн, както и каква е посещаемостта му през летните месеци.

В края на предаването ще ни гостува Румяна Станоeва, експерт „Младежки дейности, спорт и култура“ към Община Благоевград. От нея ще научим последна информация относно подготовката на  юбилейното V издание на Международен детски футболен турнир „Купите на Община Благоевград“.

Всичко това и още, придружено с хубава музика за добро настроение и позитивен ден, Ви очаква в „Часът на Благоевград“ от 12.00 до 13.00 часа, с водещ Лора Калчева.