„Часът на Благоевград“ – Радио „Фокус“ – Благоевград

Акценти на предаването „Часът на Благоевград“ – Радио „Фокус“ – Благоевград за 19 май 2017 година

Благоевград.

В предаването „Часът на Благоевград”, съвместна продукция на Община Благоевград и Радио „Фокус“ – Пирин, ще говорим за събитията в общината от изминаващата седмица, като ще отправим поглед и към предстоящите.В началото на днешното издание ще разговаряме с Десислава Кузманова от отдел „Култура“, която ще ни предостави информация на закриването на театралния фестивал „Тара-ра-бумбия“ с постановката  „Черното пиле“. От нея ще разберем и как премина  юбилейното V издание на театралния фестивал.

На 20 май- събота, за 11-а поредна година Регионалният исторически музей в Благоевград ще се включи в Европейската инициатива „Нощ на музеите“. Подробности ще научим от Михаела Василева от РИМ- Благоевград.

Румяна Станоева,  експерт Младежки дейности „Спорт и туризъм“ ще ни предостави информация за предстоящия спортен маратон.

Благоевград ще бъде домакин на V издание на екологичната инициатива „Книги за смет”, която ще се проведе за първи път в областния център на Пиринско на 21 май. Още за мероприятието разказва Мила Стоянова, която е представител на организаторите.

На 24 май Благоевград отбелязва своя празник. Историята за този ден ще ни бъде представена от Кирил Алексиев от РИМ- Благоевград. Елена Арнаудова от отдел „Култура“ ще ни представи информация програмата, която е подготвена от Община Благоевград за празника на града.

С края на учебната година настъпва дългоочакваната лятна ваканция. Тази година, за първи път, в Благоевград лятото ще бъде изпълнено с интересни занимания и курсове в старинния квартал  „Вароша“.Директорът на Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград Цветанка Гаврилова ще ни информира за инициативите.

Всичко това и още, придружено с хубава музика за добро настроение и позитивен ден, Ви очаква в „Часът на Благоевград“ от 12.00 до 13.00 часа, с водещ Лора Калчева.