„Часът на Благоевград“ – Радио „Фокус“ – Благоевград

Акценти на предаването „Часът на Благоевград“ – Радио „Фокус“ – Благоевград за 24 март 2017 година

Благоевград. В предаването „Часът на Благоевград”, съвместна продукция на Община Благоевград и Радио „Фокус“ – Пирин, ще обобщим събития от изминаващата седмица, като ще отправим поглед и към предстоящите.

По разпореждане на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов вече е монтиран филтър за фини прахови частици на сградата на детската градина в село Зелен дол. Проектът е пилотен, а подробности за него ще научим от главният еколог Диана Стефанова. Ще научите подробности и за три проекта, които са спечелени от Община Благоевград. Те са стойност 1 306 474,40 лева. Председателят на Общински съвет по наркотичните вещества-Благоевград  д-р Теменужка Любенова също ще бъде наш гост. Поводът е  благотворителен базар в помощ  за бедни и семейства на наркозависими в църквата „Св. Николай Чудотворец“ в кв. Грамада. Легендарният Sugar Blue ще бъде част от „Благоевград Blues and Jazz 2017“. На какви още изненади ще бъдем свидетели тази година по време на третото издание ще ни разкаже Десислава Кузманова от отдел „Култура“ на Община Благоевград. В края на предаването ще говорим за  поредното издание на Ученически игри 2016/2017. Събеседник по темата е Румяна Станоева, експерт Младежки дейности „Спорт и туризъм“ в Общината.

Всичко това и още, придружено с хубава музика за добро настроение и позитивен ден Ви очаква в „Часът на Благоевград“ от 12.00 до 13.00 часа с водещ Лора Калчева.