Добро утро, България

Акценти в сутрешния блок „Добро утро, България“ по Радио „Фокус“ на 18 февруари

Кметът на Чепеларе представи отчет за дейността на общината за трите години от встъпването ѝ в длъжност. За постигнатите цели, финансовото състояние на Общината и още актуални въпроси ще разговаряме в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“със Славка Чакърова, кмет на Чепеларе.
БСП напуска парламента – защо и какво налага това? Какво ще се промени с решението на опозицията? Гост в ефира ще бъде Христо Проданов, заместник-председател на ПГ на „БСП за България“.
Правата на българските граждани, в частност условията на труд в столичния градски транспорт и Изборния кодекс, ще бъдат обект на разговора ни с омбудсмана на Република България Мая Манолова.
Папа Франциск ще бъде в България от 5 до 7 май. Освен в София, той ще бъде и в град Раковски, област Пловдив, където се намират три енории, две от които са най-големите в страната. За посещението на папата в България ще научим повече от Мария Русева от Радио „Фокус“ – Пловдив.
Започнете деня информирани! Тези и още теми – в „Добро утро, България“ от 06.00 до 10.00 часа на 18 февруари с водещ Йоланда Пелова.

За предаването „Добро утро, България“

Четиричасовият информационен блок на Радио „Фокус” „Добро утро, България“ започва в 06.00 сутринта от понеделник до петък, включително. В него водещите, редакторите и репортерите предоставят цялостната информация за предстоящите събития в страната и в региона, в общинската власт, в културния и обществения живот на даден град. С коментари, мнения и интервюта по важни и значими проблеми за градовете и селата участват кметове, политици, лидери на политически партии, съветници, депутати. В сутрешния блок на „Фокус” се акцентира върху проблеми за страната и Балканите, предлагат се прегледи на местния, централния, балканския и световния печат. Църковният и историческият календар разказват за всичко случило се в световната и в българската история, както и в историята на всеки град, в който изготвяме собствена програма. Емисиите от централни и регионални новини са съпътствани от разнообразна информация за спорта, времето и трафика. Музикалната партитура е съставена от най-популярните изпълнения в различните стилове – поп, рок, реге, латино.