Добро утро, България

Акценти в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ за 18 октомври

Местни избори 2019: В предизборното ни студио ще се насочим към столичния район „Възраждане“, където се намират над 190 паметници на културно-историческото ни наследство. Фокус ще поставим и върху реализираните проекти за развитие и модернизиране на района като новото бизнес сити на столицата? Очаквайте разговор с кмета на район „Възраждане“ и кандидат за нов мандат от ГЕРБ/СДС Савина Савова.

В сутрешния блок „Добро утро, България“ ще очертаем и основните посоки до момента от Съвета на ЕС. Как ще резонират решенията на лидерите върху политиката на Общността? Гост в ефира на Радио „Фокус“ ще бъде политолога доц. Антоний Гълъбов.

За библиотеката като културен и информационен център, символ на родолюбие и ролята ѝ в 21 век ще говорим с директора на Столична библиотека Юлия Цинзова.

За поредна година Кюстендил се включва в отбелязването на Световния ден на ходенето. Инициативата е част от националната програма за физическа активност и развитие на българското население. С подробностите ще ни запознае Венцеслав Илчев от Радио „Фокус” – Кюстендил.

Започнете деня информирани! Тези и още теми – в „Добро утро, България“ от 06.00 до 10.00 часа на 18 октомври, с водещ Йоланда Пелова.

За предаването Добро утро, България

Четиричасовият информационен блок на Радио “Фокус” „Добро утро, България“ започва в 06.00 сутринта от понеделник до петък, включително. В него водещите, редакторите и репортерите предоставят цялостната информация за предстоящите събития в страната и в региона, в общинската власт, в културния и обществения живот на даден град. С коментари, мнения и интервюта по важни и значими проблеми за градовете и селата участват кметове, политици, лидери на политически партии, съветници, депутати. В сутрешния блок на „Фокус” се акцентира върху проблеми за страната и Балканите, предлагат се прегледи на местния, централния, балканския и световния печат. Църковният и историческият календар разказват за всичко случило се в световната и в българската история, както и в историята на всеки град, в който изготвяме собствена програма. Емисиите от централни и регионални новини са съпътствани от разнообразна информация за спорта, времето и трафика. Музикалната партитура е съставена от най-популярните изпълнения в различните стилове – поп, рок, реге, латино.