Добро утро, България

Акценти в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ на 27 януари

 Министърът на туризма Николина Ангелкова представи  механизма за целенасочени маркетингови кампании и насърчаване на директни продажби на туристически пакети за дестинация България на целеви пазари през летния сезон. Чрез него ще бъде подпомогнат организираният туризъм и страната ни като конкурентна дестинация. Какъв ефект очакват от бранша, в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ питаме изпълнителния директор на „Албена“ АД – Красимир Станев.

Още двама руски дипломати у нас са разследвани за шпионаж. Според прокуратурата става въпрос за първи секретар в консулския отдел на руското посолство в София и служител в търговското представителство на Руската федерация. Установено е, че двамата дипломати са събирали информация за механизмите на изборния процес в страната, както и в сферата на енергетиката и енергийната сигурност. Знак за какво е поредното отзоваване на руски дипломати от страната ни, коментираме с Ивайло Калфин, член на Националния съвет на АБВ и бивш министър на външните работи.

Сигнал за мъртва риба във водите на река Марица край Стамболийски вдигна институциите на крак през почивните дни.  Ясно ли е вече откъде идва замърсяването, колко сериозни са последиците и има ли риск за питейната вода в Пловдив, разговаряме с областния управител на Пловдив Дани Каназирева.

Разрушително земетресение с магнитуд от 6,8 по скалата на Рихтер бе регистрирано на територията на Турция. Има ли опасност за страната ни,  питаме сеизмолога проф. Димчо Солаков от Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българската академия на науките.

В предаването ще ви разкажем още за конкурса „Смешното в училище в карикатури“, който се организира от Младежкия център в Добрич, както и за архитект Дабко Дабков – оставил невероятни шедьоври, които и до днес са сред перлите на Варна.

Тези и още теми очаквайте в „Добро утро, България” от 06.00 до 10.00 часа на 27 декември с водещ Марияна Валентинова.

 

За предаването Добро утро, България

Четиричасовият информационен блок на Радио “Фокус” „Добро утро, България“ започва в 06.00 сутринта от понеделник до петък, включително. В него водещите, редакторите и репортерите предоставят цялостната информация за предстоящите събития в страната и в региона, в общинската власт, в културния и обществения живот на даден град. С коментари, мнения и интервюта по важни и значими проблеми за градовете и селата участват кметове, политици, лидери на политически партии, съветници, депутати. В сутрешния блок на „Фокус” се акцентира върху проблеми за страната и Балканите, предлагат се прегледи на местния, централния, балканския и световния печат. Църковният и историческият календар разказват за всичко случило се в световната и в българската история, както и в историята на всеки град, в който изготвяме собствена програма. Емисиите от централни и регионални новини са съпътствани от разнообразна информация за спорта, времето и трафика. Музикалната партитура е съставена от най-популярните изпълнения в различните стилове – поп, рок, реге, латино.