Добро утро, България

Акценти в сутрешния блок „Добро утро, България“ по Радио „Фокус“ на 18 октомври

Резонно ли е да очакваме нова Украинска православна цъква? Поставяме въпроса след като Светият синод на Вселенската патриаршия в Истанбул реши да обяви за канонични смятаните досега за самопровъзгласили се две украински православни църкви. И да отмени върховенството на Московската патриаршия над Киевската митрополия. Гост в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ ще бъде Борислав Цеков, доктор по конституционно право и основател на Института за модерна политика.

Нова фаза на патриотични игри. Накъде върви държавата? По темата ще разговаряме със социолога Андрей Райчев.

Община Свищов вече води преговори с Министерство на икономиката и „Национална компания индустриални зони“ (НКИЗ) за развитието на терена на бившите казарми в града. Подробности ще научим от кмета на Свищов Генчо Генчев.

В минутите след 9:00 часа, Ваня Николова от Радио „Фокус“ – Пазарджик ще ни разкаже за традиционните Дни на духовността, посветени на будителството, които започват в Панагюрище.

Започнете деня информирани! Тези и още теми в „Добро утро, България“ от 6.00 до 10.00 часа с водещ Йоланда Пелова.

 

За предаването „Добро утро, България“

Четиричасовият информационен блок на Радио „Фокус” „Добро утро, България“ започва в 06.00 сутринта от понеделник до петък, включително. В него водещите, редакторите и репортерите предоставят цялостната информация за предстоящите събития в страната и в региона, в общинската власт, в културния и обществения живот на даден град. С коментари, мнения и интервюта по важни и значими проблеми за градовете и селата участват кметове, политици, лидери на политически партии, съветници, депутати. В сутрешния блок на „Фокус” се акцентира върху проблеми за страната и Балканите, предлагат се прегледи на местния, централния, балканския и световния печат. Църковният и историческият календар разказват за всичко случило се в световната и в българската история, както и в историята на всеки град, в който изготвяме собствена програма. Емисиите от централни и регионални новини са съпътствани от разнообразна информация за спорта, времето и трафика. Музикалната партитура е съставена от най-популярните изпълнения в различните стилове – поп, рок, реге, латино.