Добро утро, България

Акценти в сутрешния блок „Добро утро, България“ по Радио „Фокус“ на 14 юни

Апелативният специализиран съд реши ученикът, обвинен за подготовка на терористичен акт в Пловдив, остава на свобода под надзора на Детска педагогическа стая. Прокуратурата настояваше момчето да бъде в изолирана среда. Министърът на външните работи Екатерина Захариева каза, че няма констатиран боец на Ислямска държава у нас, за разлика от съседните държави- въпрос на време или това е добрата новина? В сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ с проф. Татяна Дронзина от Обществото за изследване на тероризма ще обсъдим какви превантивни мерки са нужни за предотвратяване на подобна ситуация? Продължават коментарите по темата за държавната субсидия на партиите за действителен глас на изборите, мнение изказа и президентът Румен Радев. Според него големият проблем съвсем не е в размера на субсидията, а нуждата от механизъм, който да третира еднакво партиите по отношение на финансирането. По тази тема, както и за кадрови промени в партиите ще коментираме с политолога доц. Румяна Коларова. Кметът на Община Пещера се срещна със завършили средното си образование младежи, какви теми са обсъдени, как виждат младите хора визията за живота в града, предстоящата културна програма на града ориентирана ли е към тях. По тези и други въпроси ще разговаряме с градоначалника Николай Зайчев. В кюстендилските училища започват летни лагери за първокласници, чрез които малчуганите да се адаптират към обстановката, в която ще се обучават след три месеца. За 15-а поредна година кюстендилското Основно училище „Паисий Хилендарски” прави такъв летен лагер и интересът към него е голям. Колегата от Радио „Фокус” – Кюстендил Венцеслав Илчев разказва повече за него. В Археологическия музей във Варна ще бъде открита изложбата „Хлябът и виното – от древността до наши дни“, която е част от поредицата ежегодни тематични изложби на Регионалния исторически музей. Повече по темата ще научим от репортажа на колегата ни във Варна – Бояна Атанасова.

Започнете деня информирани! Тези и още теми – в „Добро утро, България“ от 06.00 до 10.00 часа на 14 юни, с водещ Елеонора Чолакова.

 

За предаването „Добро утро, България“

Четиричасовият информационен блок на Радио „Фокус” „Добро утро, България“ започва в 06.00 сутринта от понеделник до петък, включително. В него водещите, редакторите и репортерите предоставят цялостната информация за предстоящите събития в страната и в региона, в общинската власт, в културния и обществения живот на даден град. С коментари, мнения и интервюта по важни и значими проблеми за градовете и селата участват кметове, политици, лидери на политически партии, съветници, депутати. В сутрешния блок на „Фокус” се акцентира върху проблеми за страната и Балканите, предлагат се прегледи на местния, централния, балканския и световния печат. Църковният и историческият календар разказват за всичко случило се в световната и в българската история, както и в историята на всеки град, в който изготвяме собствена програма. Емисиите от централни и регионални новини са съпътствани от разнообразна информация за спорта, времето и трафика. Музикалната партитура е съставена от най-популярните изпълнения в различните стилове – поп, рок, реге, латино.