Добро утро, България

Акценти в сутрешния блок „Добро утро, България“ по Радио „Фокус“ на 25 юни

Юлското утро наближава, а с него и желанието за посрещането на изгрева на 1 юли. Джулай Морнинг – израз на свободния дух или просто мода? Защо българите очакват и празнуват този ден? Гости в ефира на „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ ще бъдат кметът на Каварна Нина Ставрева и кметът на Тутракан д-р Димитър Стефанов, които ще ни разкажат повече за подготвените програми.
Лидерите на ЕС обсъдиха миграцията по време на мини среща на високо равнище в Брюксел. Как Европейския съюз би могъл да се справи с нарастващия проблем? Защо темата срещна разминаване в отношенията между страните и „раздели“ Европа? Темата ще коментираме с политическия анализатор проф. Михаил Константинов.
Исторически избори се проведоха в Турция. Какво следва в политически и икономически аспект? Как ситуацията ще повлияе на България? Отговорите на тези и още въпроси ще потърсим от Георги Димов, бивш генерален консул на България в Одрин.
Благоевград е домакин на VI поредно издание на детски театрален фестивал „Талантино“. Подробности ще научим от интервюто на Лора Калчева от Радио „Фокус“ – Пирин с Бранимир Митов, директор на Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“ – Благоевград.
Започнете деня информирани! Тези и още теми в „Добро утро, България“ от 6.00 до 10.00 часа с водещ Йоланда Пелова.

За предаването „Добро утро, България“

Четиричасовият информационен блок на Радио „Фокус” „Добро утро, България“ започва в 06.00 сутринта от понеделник до петък, включително. В него водещите, редакторите и репортерите предоставят цялостната информация за предстоящите събития в страната и в региона, в общинската власт, в културния и обществения живот на даден град. С коментари, мнения и интервюта по важни и значими проблеми за градовете и селата участват кметове, политици, лидери на политически партии, съветници, депутати. В сутрешния блок на „Фокус” се акцентира върху проблеми за страната и Балканите, предлагат се прегледи на местния, централния, балканския и световния печат. Църковният и историческият календар разказват за всичко случило се в световната и в българската история, както и в историята на всеки град, в който изготвяме собствена програма. Емисиите от централни и регионални новини са съпътствани от разнообразна информация за спорта, времето и трафика. Музикалната партитура е съставена от най-популярните изпълнения в различните стилове – поп, рок, реге, латино.