Добро утро, България

Акценти в сутрешния блок „Добро утро, България“ по Радио „Фокус“ на 23 април

На фона на терористичните нападения срещу три църкви и четири хотела в Шри Ланка  и смъртта на  близо 300 души,  логично изглежда  мотото на апостолическото пътуване на папа Франциск в България  и Северна Македония да е „Мир на Земята“. Каква е програмата на светия отец и какви послания ще отправи към света, в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ ще разберем от монсеньор Христо Пройков- апостолически екзарх и председател на Епископската конференция на Католическата църква в България. Институцията на Омбудсмана получи най-високия статут – „А“ за правозащитна организация и пряк достъп до ООН, освен сериозно признаване за работата, индикатор за какво е това признание, по темата ще разговаряме с омбудсмана Мая Манолова. С нея ще говорим и за започналата  кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“. Как реализираните проекти свързани с туризма са се отразили на туристическите посещения в Община Трън, по какви нови проекти работи общината ще разберем от инж. Евгения Такова, директор на Дирекция „Устройство на територията общинска собственост и инвестиционна политика“. Община Благоевград започва нов проект за разработването и прилагането на нови технологии за оптимално управление на водните ресурси в градската среда Още по темата допълва в следващите минути колегата от Радио „Фокус“ – Пирин Ливия Нинова. Праисторическа настолна игра е основният акцент в организираната през месец април детска музейна работилница в Кюстендил. Тя е част от новата образователна програма на музея – „Култура и изкуство в древността“, насочена към надграждане на образователната среда в културния институт за осъществяване на музейно възпитание. Колегата от Радио „Фокус” – Кюстендил Венцеслав Илчев допълва информацията.

Тези и още теми – в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ от 06.00 до 10.00 часа, с водещ Елеонора Чолакова.

 

За предаването „Добро утро, България“

Четиричасовият информационен блок на Радио „Фокус” „Добро утро, България“ започва в 06.00 сутринта от понеделник до петък, включително. В него водещите, редакторите и репортерите предоставят цялостната информация за предстоящите събития в страната и в региона, в общинската власт, в културния и обществения живот на даден град. С коментари, мнения и интервюта по важни и значими проблеми за градовете и селата участват кметове, политици, лидери на политически партии, съветници, депутати. В сутрешния блок на „Фокус” се акцентира върху проблеми за страната и Балканите, предлагат се прегледи на местния, централния, балканския и световния печат. Църковният и историческият календар разказват за всичко случило се в световната и в българската история, както и в историята на всеки град, в който изготвяме собствена програма. Емисиите от централни и регионални новини са съпътствани от разнообразна информация за спорта, времето и трафика. Музикалната партитура е съставена от най-популярните изпълнения в различните стилове – поп, рок, реге, латино.