Добро утро, България

12 декември e денят на Свети Спиридон, покровител на занаятчиите. За състоянието, предизвикателствата и перспективите и запазването на занаятчийството у нас ще разговаряме в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ с Иван Влаев, председател на Националната занаятчийска камара.

 

БСП се обяви против „бонус-малус“, настоява да бъде оттеглена от общественото обсъждане. Според депутатите от партията в наредбата за системата са допуснати сериозни пропуски и тя трябва да бъде преработена. Какви са мотивите на левицата? Кой ще остане ощетен и в чий интерес е системата? Отговорите на тези и още въпроси ще потърсим от народния представител от ПГ на “БСП за България“ Валентин Ламбев.

 

Безплатни детски градини задържат младите в Свищов и осигуряват равен достъп на всички деца независимо от социалния им статус. За тази идея на Община Свищов ще разговаряме с кмета Генчо Генчев. Той ще ни разкаже и за коледно-новогодишните инициативи в града. В ефира ни градоначалникът ще направи равносметка на изминалата и ще набележи целите за предстоящата 2020 година.

 

Коледен фермерски Фест ще се проведе за първи път във Варна от 17 до 22 декември. Организаторите обещават много греяно натурално вино с коледни аромати, разнообразни продукти и подаръци, вкусна храна и дегустация на био и крафт вина. Повече за предстоящото събитие ще ни разкаже репортерът ни в морската столица Диана Стоева.

 

Тези и още теми – в „Добро утро, България” от 06.00 до 10.00 часа на 12 декември, с водещ Веселка Иванова.

 

За предаването Добро утро, България

Четиричасовият информационен блок на Радио “Фокус” „Добро утро, България“ започва в 06.00 сутринта от понеделник до петък, включително. В него водещите, редакторите и репортерите предоставят цялостната информация за предстоящите събития в страната и в региона, в общинската власт, в културния и обществения живот на даден град. С коментари, мнения и интервюта по важни и значими проблеми за градовете и селата участват кметове, политици, лидери на политически партии, съветници, депутати. В сутрешния блок на „Фокус” се акцентира върху проблеми за страната и Балканите, предлагат се прегледи на местния, централния, балканския и световния печат. Църковният и историческият календар разказват за всичко случило се в световната и в българската история, както и в историята на всеки град, в който изготвяме собствена програма. Емисиите от централни и регионални новини са съпътствани от разнообразна информация за спорта, времето и трафика. Музикалната партитура е съставена от най-популярните изпълнения в различните стилове – поп, рок, реге, латино.