Добро утро, България

Акценти в сутрешния блок „Добро утро, България“ по Радио „Фокус“ на 17 септември

Жена загина, друга беше тежко ранена след взрив на лек автомобил с газова бутилка при зареждане на бензиностанция. Това ни провокира да потърсим в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ Владимир Дочев, председател на Асоциацията на автогаз сервизите с коментар по случая, както и с препоръки за безопасно ползване на автомобили с газова уредба. Провежда се XVII-та сесия на Междуправителствената българо-руска комисия. Какво е състоянието на българо-руските отношения, както и за руската геополитическа и икономическа стратегия за Балканите и как се вписва България в нея, ще разговаряме с Илиян Василев, енергиен експерт и бивш посланик на България в Москва.  С него ще обсъдим и кои са опорните точки на възможните съвместни енергийните проекти. Предстои Световния ден на подкрепа за пациентите с  хронична миелоидна левкемия, защо е важно да говорим по темата, кои са причините за заболяването, каква е клиничната картина, по тези и други въпроси, ще ни информира д-р Александър Йорданов, Клиника по хематология и онкология в УМБАЛ “Св. Иван Рилски“. На 17 септември църквата почита паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов. Повече за празника, символите и легендите, свързани с него ще чуем в репортажа на колегата Ливия Нинова от Радио „Фокус“ – Пирин. „Православното възпитание на младите хора” е основната тема на 21-та Седмица на православната книга. Тя ще се проведе във Варна от 19 до 25 септември. Събитието се организира от Варненска и Великопреславска света митрополия. Още подробности ще научим от колегата Диана Стоева.

Започнете деня информирани! Тези и още теми – в „Добро утро, България“ от 06.00 до 10.00 часа на 17 септември, с водещ Елеонора Чолакова.

 

За предаването „Добро утро, България“

Четиричасовият информационен блок на Радио „Фокус” „Добро утро, България“ започва в 06.00 сутринта от понеделник до петък, включително. В него водещите, редакторите и репортерите предоставят цялостната информация за предстоящите събития в страната и в региона, в общинската власт, в културния и обществения живот на даден град. С коментари, мнения и интервюта по важни и значими проблеми за градовете и селата участват кметове, политици, лидери на политически партии, съветници, депутати. В сутрешния блок на „Фокус” се акцентира върху проблеми за страната и Балканите, предлагат се прегледи на местния, централния, балканския и световния печат. Църковният и историческият календар разказват за всичко случило се в световната и в българската история, както и в историята на всеки град, в който изготвяме собствена програма. Емисиите от централни и регионални новини са съпътствани от разнообразна информация за спорта, времето и трафика. Музикалната партитура е съставена от най-популярните изпълнения в различните стилове – поп, рок, реге, латино.