Добро утро, България

Акценти в предаването „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ на 19 януари

 

Как осъмна България след поредния ден, в който снегът предизвика проблеми? Повече за актуалната зимна обстановка в страната ще разберем от репортерите ни. С последна информация за Варненско ще включим и областния управител Стоян Пасев. Все повече ли са бездомните, потърсили подслон в София? Ще ни каже Драгослава Лунджова, управител на Кризисния център за настаняване на бездомни хора в столичния квартал „Захарна фабрика“.
Свършеното от президента Плевнелиев и очакванията към президента Радев ще коментираме с политолога проф. Антоний Тодоров.
Опасения на българските евродепутати от фермерски блокади на границата ни с Гърция, както и изборите за ръководни постове в ЕП ще обсъдим с Андрей Ковачев от ГЕРБ/ЕНП.
В минутите след 9.00 часа ще ви разкажем за изложбата с картини на Златю Бояджиев в Благоевград, както и за честванията в Пещера по повод 139-ата годишнина от Освобождението на града.
Започнете деня си с „Добро утро, България“. С вас от 6.00 до 10.00 часа ще бъде Лора Търколева.

 

 

 

За предаването „Добро утро, България“

Четиричасовият информационен блок на Радио “Фокус” „Добро утро, България“ започва в 06.00 сутринта от понеделник до петък, включително. В него водещите, редакторите и репортерите предоставят цялостната информация за предстоящите събития в страната и в региона, в общинската власт, в културния и обществения живот на даден град. С коментари, мнения и интервюта по важни и значими проблеми за градовете и селата участват кметове, политици, лидери на политически партии, съветници, депутати. В сутрешния блок на „Фокус” се акцентира върху проблеми за страната и Балканите, предлагат се прегледи на местния, централния, балканския и световния печат. Църковният и историческият календар разказват за всичко случило се в световната и в българската история, както и в историята на всеки град, в който изготвяме собствена програма. Емисиите от централни и регионални новини са съпътствани от разнообразна информация за спорта, времето и трафика. Музикалната партитура е съставена от най-популярните изпълнения в различните стилове – поп, рок, реге, латино.