Добро утро, България

Акценти в сутрешния блок „Добро утро, България“ по Радио „Фокус“ на 31 юли

Остава в сила частичното бедствено положение в Дългопол, въпреки че беше обявена отмяната му. Какво се усложни, за да се наложи това? За ситуацията в населеното място ще разговаряме в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ с кмета на Дългопол Георги Георгиев. Какво време ни очаква през месец август –  ще ни каже дежурният синоптик към Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Марияна Попова.

Пожар възникна в сградата на бившите царски конюшни, намираща се на столичните булеварди „Княз Александър Дондуков“ и „Васил Левски“. Защо до сега сградата на „Царските конюшни“ не е получила статут на културна ценност, а чак сега процедурата се забърза? Спекулациите, че опожаряването на сградата отваря врати към последващо застрояване на терена, отговаря ли на фактическата обстановка? Темата ще коментираме с Александър Трайков, директор на Главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство“.

За идеята Добрич да бъде обявен за град на българската бойна слава ще разговаряме с председателя на Общинския съвет Иво Пенчев.

Пето издание на пленер за съвременно изкуство се провежда в Благоевград. Подробности ще ни разкаже Ливия Нинова от Радио „Фокус“ – Пирин

Започнете деня информирани! Тези и още теми в „Добро утро, България“ от 6.00 до 10.00 часа с водещ Йоланда Пелова.

 

 

За предаването „Добро утро, България“

Четиричасовият информационен блок на Радио „Фокус” „Добро утро, България“ започва в 06.00 сутринта от понеделник до петък, включително. В него водещите, редакторите и репортерите предоставят цялостната информация за предстоящите събития в страната и в региона, в общинската власт, в културния и обществения живот на даден град. С коментари, мнения и интервюта по важни и значими проблеми за градовете и селата участват кметове, политици, лидери на политически партии, съветници, депутати. В сутрешния блок на „Фокус” се акцентира върху проблеми за страната и Балканите, предлагат се прегледи на местния, централния, балканския и световния печат. Църковният и историческият календар разказват за всичко случило се в световната и в българската история, както и в историята на всеки град, в който изготвяме собствена програма. Емисиите от централни и регионални новини са съпътствани от разнообразна информация за спорта, времето и трафика. Музикалната партитура е съставена от най-популярните изпълнения в различните стилове – поп, рок, реге, латино.