Добро утро, България

Акценти в сутрешния блок „Добро утро, България“ по Радио „Фокус“ на 14 декември

Ще се върнем години назад, за да си припомним как беше създадена Камарата на строителите, кои структури допринесоха за нейното развитие и утвърждаване. Ще стигнем и до днешно време, когато браншът усеща натиск, а депутатите имат разнопосочни искания, свързани с отрасъла. Разговаряме в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ с Асен Гагаузов, бивш министър на регионалното развитие и благоустройството в периода от 2005 до 2009 г. в Тройната коалиция и народен представител в 39-ото, 40-ото и 41-ото НС. Президентът Румен Радев организира дискусия за прозрачни избори. Поводът – промени в Изборния кодекс. Бяха поканени всички парламентарно представени партии, но присъстваха само депутати от БСП и ДПС. ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и „Воля“ не отидоха при държавния глава. Участие взеха организации, ангажирани с провеждането, организацията и сигурността на изборния процес. За намеренията на президента и управляващите, взетите решения и промени за Изборния кодекс ще разговаряме с политолога Първан Симеонов. Отбелязваме международния ден на ветеринаря. Какви са предизвикателствата пред професията? За прилаганите медицински знания в областта на ветеринарната медицина у нас, очакваме коментара на кмета на Свищов Генчо Генчев.Коледа е време за благодарност, щастие и любов. Макар, че тези чувства се насърчават през цялата година, те изглежда се повишават по време на празниците. И какъв по-добър начин да изпитаме коледната магия, отколкото да посетим магическите представления в театъра, балета или операта. Повече по темата ще научим от репортерът ни във Варна Бояна Атанасова.

Започнете деня информирани! Тези и още теми – в „Добро утро, България“ от 06.00 до 10.00 часа на 14 декември, с водещ Йоланда Пелова.

За предаването „Добро утро, България“

Четиричасовият информационен блок на Радио „Фокус” „Добро утро, България“ започва в 06.00 сутринта от понеделник до петък, включително. В него водещите, редакторите и репортерите предоставят цялостната информация за предстоящите събития в страната и в региона, в общинската власт, в културния и обществения живот на даден град. С коментари, мнения и интервюта по важни и значими проблеми за градовете и селата участват кметове, политици, лидери на политически партии, съветници, депутати. В сутрешния блок на „Фокус” се акцентира върху проблеми за страната и Балканите, предлагат се прегледи на местния, централния, балканския и световния печат. Църковният и историческият календар разказват за всичко случило се в световната и в българската история, както и в историята на всеки град, в който изготвяме собствена програма. Емисиите от централни и регионални новини са съпътствани от разнообразна информация за спорта, времето и трафика. Музикалната партитура е съставена от най-популярните изпълнения в различните стилове – поп, рок, реге, латино.