Добро утро, България

Акценти в сутрешния блок „Добро утро, България“ по Радио „Фокус“ на 26 юли

Придобилите специалност млади лекари ще трябва да работят в определени от държавата болници, ако задължителният им стаж е бил платен от бюджета. Промените са част от стратегията на министър Кирил Ананиев за справяне с недостига на кадри в лечебните заведения. Ще доведе ли до желаните резултати новият модел и ще бъде ли решен окончателно кадровият проблем в здравеопазването? Отговорите търсим със зам.-председателя на НС и член на Комисията по здравеопазване д-р Нигяр Джафер. Проблемът с африканската чума по свинете продължава да расте, а по всичко личи, че справянето с него няма да бъде лесна задача. Кои са правилните ходове оттук нататък? Темата коментираме с председателя на СДС и бивш министър на земеделието Румен Христов. „Чети във влака“ е името на любопитна кампания, инициирана от БДЖ. Повече обаче за нея ще ни разкаже Калин Маринов, отдел „Продажби и обслужване на клиенти“-БДЖ. В минутите след 9 часа Анна Лозанова от Радио „Фокус-Видин ще повдигне завесата пред третия сезон на фестивала за опера и балет, който се провежда на средновековната крепост „Баба Вида“.

Тези и още теми – в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ от 06.00 до 10.00 часа, с водещ Виктория Месробович – Кувенджиева.

 

За предаването „Добро утро, България“

Четиричасовият информационен блок на Радио „Фокус” „Добро утро, България“ започва в 06.00 сутринта от понеделник до петък, включително. В него водещите, редакторите и репортерите предоставят цялостната информация за предстоящите събития в страната и в региона, в общинската власт, в културния и обществения живот на даден град. С коментари, мнения и интервюта по важни и значими проблеми за градовете и селата участват кметове, политици, лидери на политически партии, съветници, депутати. В сутрешния блок на „Фокус” се акцентира върху проблеми за страната и Балканите, предлагат се прегледи на местния, централния, балканския и световния печат. Църковният и историческият календар разказват за всичко случило се в световната и в българската история, както и в историята на всеки град, в който изготвяме собствена програма. Емисиите от централни и регионални новини са съпътствани от разнообразна информация за спорта, времето и трафика. Музикалната партитура е съставена от най-популярните изпълнения в различните стилове – поп, рок, реге, латино.