Добър ден

Акценти в сутрешния блок „Добро утро, България“ по Радио „Фокус“ на 18 март

Обвиненият за атаките срещу две джамии в Нова Зеландия  Брентън Тарант  според полицията е действал сам. 9 минути преди атаката, кабинетът на премиера на Нова Зеландия е получил „манифеста“ на терориста. За  реакциите след атентата, какви реципрочни действия ще последват, ще разговаряме с Боян Чуков, експерт в борбата с тероризма. Националният съвет на БСП избра Елена Йончева за водач на листата за европейски избори. За избора и подготовката за евровота, ще се върне ли левицата в парламента очаквайте отговорите от Стоян Мирчев, народен представител от ПГ на „БСП за България“. Връчване на 50-та юбилейна награда „Чудомир“ за къс хумористичен разказ ще бъде част от програмата на  Чудомировите  празници в Казанлък, какви други събития ще са част от честванията на големия писател, хуморист и художник Димитър Чорбаджийски ще разберем от директора на Литературно-художествения музей „Чудомир“ Добрина Матова. Регионалният исторически музей в Добрич, заедно с един от местните вестници, обявиха 21-то издание на Средношколския конкурс за поезия „Възкресения 2019“. Д-р Кремена Митева, главен уредник в Дом-паметника „Йордан Йовков“, ще представи условията на конкурса за участие и неговия облик. Среща-разговор за първите заселници и още любопитни факти, свързани с историята и археологията на квартал „Галата“ ще се проведе във Варна. Повече по темата ще чуем от колегата Диана Стоева.

Тези и още теми – в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ от 06.00 до 10.00 часа, с водещ Елеонора Чолакова.

За предаването Добър ден

Всеки ден в националния информационен блок на Радио “Фокус” репортерите и редакторите в продължение на осем часа следят развитието на новините, търсят мненията на политици, общественици и граждани по актуалните теми от деня. Екипите на „Фокус” гостуват в градове и села и заедно с местните хора обсъждат злободневни проблеми от всекидневието – безработица и трудова заетост, здравеопазване и образование, масовия спорт, работата на читалищата и самодейните фолклорни състави. Слушателските телефони са отворени за мнения и въпроси. Програмата на „Добър ден!” запазва емисиите от централни и регионални новини на всеки половин час, придружени с най-актуалната пътна и спортна информация, както и с прогноза за времето.