Екологичен резонанс

Акценти в предаването „Екологичен резонанс“ на Радио „Фокус“

Среща на върха ЕС-Западни Балкани се провежда в София. Преди събитието държавните и правителствените ръководители от ЕС присъстваха на неформална вечеря. Най-интересното е, че масaта на които вечеряха 28-те лидери на държавите членки на ЕС, беше направена от рециклиран картон и е водоустойчива. Повече ще ви разкажем в предаването „Екологичен резонанс“ на Радио „Фокус“.

С концесионерите и организациите по оползотворяване e обсъдена възможността този туристически сезон да започне разделно събиране на отпадъците на плажовете. Ще научим повече от репортера ни във Варна Диана Стоева.

На 15 май беше представен докладът на кмета на София Йорданка Фандъкова за предложение за поемане на дългосрочен общински дълг и одобряване на документи, свързани с изпълнението на проект „Изграждане на инсталация за комбинирано производство на енергия в София с оползотворяване на RDF – отпадък“. За проекта ще разговаряме със зам.-кмета на София по направление „Зелена система, екология и земеползване” Йоана Христова.

Тези и още актуални теми – в предаването „Екологичен резонанс“ на Радио „Фокус“ от 13:00 до 14:00 часа, с водещ Йоланда Пелова.

 

13:00-14:00- „Екологичен резонанс“- Радио „Фокус“. Съвместна продукция на Радио „Фокус“ и Министерство на околната среда и водите за популяризиране на работата на министерството за опазването на околната среда, чистота на водите и водните басейни, биоразнообразието, флората и фауната на България и реализацията на европейските програми. Достигане до максимален брой слушатели за запознаването им, както с принципите на работа на институциите и техните ангажименти, така и природата и екологичните богатства на България. Музиката е подбрана в унисон с тематиката – българска.