Екологичен резонанс

Акценти в предаването „Екологичен резонанс“ на Радио „Фокус“

Тази седмица се проведе последният за Българското председателство Съвет по околна среда в Люксембург. За взетите решения и равносметката от председателството на страната ни ще разговаряме в предаването „Екологичен резонанс на Радио „Фокус“ с министъра на околната среда и водите Нено Димов.

Регионалната инспекция по околната среда и водите във Велико Търново подкрепи предложение за обявяване на нова защитена местност край града. Повече ще научим от репортажа на Надежда Кръстева от Радио „Фокус“ – Велико Търново.

Всяка година през летните месеци Регионалната здравна инспекция във Варна провежда ежемесечен мониторинг за чистотата на морските води. Кои са плажовете от „Златни пясъци“ до бившия къмпинг „Луна“ с най-чисти води и за какво трябва да внимават гражданите през лятото. Повече по темата ще ни разкаже д-р Веселина Божилова, с която разговаря репортерът ни във Варна Диана Стоева.

Тези и още актуални теми в предаването „Екологичен резонанс“ на Радио „Фокус“ от 13:00 до 14:00 часа, с водещ Йоланда Пелова.

13:00-14:00- „Екологичен резонанс“- Радио „Фокус“. Съвместна продукция на Радио „Фокус“ и Министерство на околната среда и водите за популяризиране на работата на министерството за опазването на околната среда, чистота на водите и водните басейни, биоразнообразието, флората и фауната на България и реализацията на европейските програми. Достигане до максимален брой слушатели за запознаването им, както с принципите на работа на институциите и техните ангажименти, така и природата и екологичните богатства на България. Музиката е подбрана в унисон с тематиката – българска.