Mагьоснически турнир по повод Нощта на книгите за Хари Потър се проведе в Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“ в Габрово

Габрово. Mагьоснически турнир по повод Нощта на книгите за Хари Потър се проведе в Детския отдел на Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“ в Габрово. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от културната институция.  Темата тази година бе „Училище за магии и вълшебства – „Хогуортс“. В импровизирания литературен турнир взеха участие ученици от четвърти клас при ОУ„Ран Босилек“ и читатели, любители на поредицата от Джоан Роулинг. Аналогично на сюжета от поредицата за Хари Потър децата бяха разделени с помощта на разпределителна шапка на четири дома – Грифиндор, Слидерин, Хафълпаф и Рейвънклоу.

В дух на магьоснически забавления се проведоха тематични игри включващи: „Лов в „Хогуортс“, „Дизайн на чорап за Доби“, „Ако бях ученик в Хогуортс“, „Избери правилния цитат от колекцията на хогуортската библиотека“.

Целта на турнира, посветен на Нощта на книгите за Хари Потър, бе да предаде магията на невероятните книги на Дж. К. Роулинг на следващото поколение читатели, както и да даде повод за празнуване на вече запалените почитатели на момчето магьосник.

Надежда КРЪСТЕВА