Метроном

Акценти от предаването „Метроном“ на Радио „Фокус”

 

Приетата от Европейската комисия Стратегия за Западните Балкан ще дискутираме с евродепутатът ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев. След това ще направим обобщение от текущата седмица за едно име и много недоволни – по линията Македония – Гърция – ЕС. Мой събеседник по темата ще е Красимир Узунов, президент на Агенция и  национална радиоверига „Фокус“ и анализатор на историята на Македония. Готово ли е новото германското правителство? За министерски постове, какво може да очакваме? Това ще попитаме политологът и експерт по европейски политики проф. Анна Кръстева. 20 години от спечелване на първия и единствен до момента златен медал от Зимни олимпийски игри за България – този на биатлонистката Екатерина Дафовска. как Чепеларе – родният й град, отбеляза годипнината ще разберем от кмета Славка Чакърова.

Голяма Задушница е. За деня на почит към мъртвите в студиото наш гост ще бъде отец Ангел Ангелов – предстоятел на храм „Св. София“.

Бъдете с нас между 10.00 и 13.00 часа, за да разберете какво още сме ви подготвили в седмичното обзорно предаване „Метроном“. Водещ на изданието на предаването е Милослава Ангелова.

 

За предаването Метроном

“Метроном” е седмичното обзорно обществено-политическо предаване на радио “Фокус”, което се излъчва от 10.00 до 13.00 часа всяка събота, във всеки от регионалните центрове на Радио „Фокус”. В “Метроном” гостуват личности, ангажирани с основните събития, белязали отминалата седмица – депутати, кметове, общински съветници, духовници, общественици. В предаването отговаряме на актуални въпроси за жителите на съответното населено място, като им даваме възможност сами да попитат нашите гости това което ги интересува. Схемата на предаването е близка до схемата на обзорното предаване „Това е България”, но с изцяло регионална насоченост.