„Перничани – потомците на Кракра“

Акценти в първото издание на предаването „Перничани – потомците на Кракра“ по Радио „Фокус“

В ефира на Радио „Фокус“ започва излъчването на ново предаване – „Перничани – потомците на Кракра“, съвместна продукция с Община Перник. Всеки вторник ще научавате актуални новини, интересни факти от живота днес и славното минало на града на Кракра. Ще говорим за интересни местности и исторически събития, характерни истории от Пернишкия край, както и за фестивали, обреди и празници. В първото издание на предаването ще разговаряме с кмета на Перник – Вяра Церовска, която ще ни разкаже повече за историята на перничани. Ще коментираме и текущите и бъдещите проекти на общината. Гост в ефира ще бъде и Иванка Василева, главен експерт към Община Перник – от която очакваме подробности за Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва“, който се провежда в Перник и който е сред най-големите изяви на традиционни народни игри и обичаи с маски в Европа и света.

Тези и още актуални теми – в предаването „Перничани – потомците на Кракра“ на Радио „Фокус“ от 16:00 до 17:00 часа, с водещ Симона Петрова.

Съвместна продукция на Радио „Фокус“ и Община Перник за актуални новини и интересни факти от живота днес и славното минало на града на Кракра. Достигане до максимален брой слушатели и запознаването им с любопитни факти за живота и културния календар на перничани. Музиката е българска и е подбрана в унисон с тематиката.