„Петрич – древен и вековечен“ – Радио „Фокус“ – Пирин

Снимка: Радио "Фокус" - Пирин

Акценти на предаването „Петрич – древен и вековечен“ по Радио „Фокус“ – Пирин за 16 април 2018 година

Петрич.В днешното издание на предаването „Петрич – древен и вековечен“ по Радио „Фокус“ Пирин отново ще се спрем на актуалните и интересни теми, свързани с Община Петрич. В първата част от предаването ще чуете повече за проектът, който общината спечели, свързан с рехабилитирането на четири важни пътни участъка на територията ѝ. Кои са те и какви дейности ще бъдат извършени ще ни каже директорът на дирекция „Административен и правен контрол” в общината Рилка Филипова. Ще говорим и за още един проект, който обаче е на социална тематика. В рамките на днешното ни издание ще продължим да Ви представяме и възможностите за туризъм в общината, като заедно с Маргарита Георгиева, експерт в природен парк „Беласица“ ще Ви представим още два от тематичните маршрути, които може да посетите в неговите граници. Във втората част от предаването пък в рубриката „Петрич в историята на България“ ще говорим за военният паметник „Дрангова чешма“, тъй като днес се навършват 102 години от неговото освещаване. Също така ще Ви припомним за генерал-лейтенант Кръстю Златарев, легендарният командир на 11-а македонска дивизия през Първата световна война. Поводът е, че на 16 април отбелязваме 93 години от убийството му.

Очакваме и Вас на телефоните в студиото 0885 303 373 и 073/ 88-55-81 или на е-майл: pirin@focus-news.net, за да коментирате всичко, което Ви интересува по отношение на втората по големина община в Благоевградска област – Петрич.

Слушайте предаването „Петрич – древен и вековечен“, за да опознаете, но и да обикнете древната и вечна – Община Петрич.

Предаването „Петрич – древен и вековечен“ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всеки понеделник от 15.00 до 16.00 часа с водещ Ливия Нинова. То има за цел да запознае слушателите с историята, културата, възможностите за туризъм и бизнес, както и с развитието на общината през годините. Повече информация ще бъде представяна от представители на Общинска администрация-Петрич – кметове, заместник-кметове, специалисти и експерти в различни ресори, археолози и уредници в исторически обекти, както и специалисти в областта на туризма, бизнеса, строителния бранш, медицината и други. Петрич – град, който не е забравил подвига на героите, пролели кръвта си за Майка България; град, събрал в околностите си редица културни и природни забележителности.