„Петрич – древен и вековечен“ – Радио „Фокус“ – Пирин

Снимка: Радио "Фокус" - Пирин

Акценти на предаването „Петрич – древен и вековечен“ по Радио „Фокус“ – Пирин за 22 януари 2018 година

Петрич. За днешното издание на предаването „Петрич – древен и вековечен“ по Радио „Фокус“ Пирин сме Ви подбрали две много интересни теми. Първата от тях е свързана с дейността на Български червен кръст – Петрич и проблемите, пред които ежедневно се изправя червенокръстката организацията. За това как работят с Община Петрич и има ли в България бъдеще доброволчеството ще говорим с д-р Бойка Радева. Във втората част на предаването пък ще пътуваме заедно до село Коларово, за да Ви срещнем с директора СУ „Васил Левски“ – Любка Панкова. Как се развива учебното заведение в наши дни и какво подготвят като програма по повод 145-годишнина от обесването на своя патрон ще имате възможността да чуете само на нашите честоти.

Вие, нашите слушатели също може да се свържете с нас на телефоните в студиото – 0885 303 373 и 073/ 88-55-81 или на е-майл: pirin@focus-news.net, за да ни споделите всичко, което пожелаете за втората по големина община в Благоевградска област – Петрич..

Предаването „Петрич – древен и вековечен“ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всеки понеделник от 15.00 до 16.00 часа с водещ Ливия Нинова. То има за цел да запознае слушателите с историята, културата, възможностите за туризъм и бизнес, както и с развитието на общината през годините. Повече информация ще бъде представяна от представители на Общинска администрация-Петрич – кметове, заместник-кметове, специалисти и експерти в различни ресори, археолози и уредници в исторически обекти, както и специалисти в областта на туризма, бизнеса, строителния бранш, медицината и други. Петрич – град, който не е забравил подвига на героите, пролели кръвта си за Майка България; град, събрал в околностите си редица културни и природни забележителности.