„Петрич – древен и вековечен“ – Радио „Фокус“ – Пирин

Снимка: Радио "Фокус" - Пирин

Акценти на предаването „Петрич – древен и вековечен“ по Радио „Фокус“ – Пирин за 18 юни 2018 година

Петрич. В днешното издание на предаването „Петрич – древен и вековечен“ по Радио „Фокус“ Пирин отново ще се спрем на всичко актуално и интересно, което се случва в Община Петрич. В първите минути от изданието предстои да говорим за  дейностите, които започнаха в общината по обновяване на материалната база на две училища. Проектът е с наименование  „Обновяване на образователната инфраструктура и прилежащо дворно пространство в училища и детски градини в град Петрич“ и е по ОП „Региони в растеж”. Повече по темата ще допълни заместник-кметът по строителството Минка Салагьорова. Веднага след това ще Ви срещнем с доц. д-р Людмил Вагалински, директор на Националният археологически институт с музей към Българската академия на науките и ръководител на проучванията на античен град Хераклея Синтика, за да видим какво се случва на разкопките, които започнаха на 11 юни. В предишните две издания на предаването разговаряхме с Йордан Николов за Южния национален форум на народно творчество, който се проведе в Петрич и Първомай на 1, 2 и 3 юни. Днес отново той ще бъде наш събеседник, но този път фокусът ще бъде поставен върху Фондация „Гайтан“, на която той е председател и създател. От кога съществува фондацията, повече за Ансамбъл „Гайтан“ и Мъжка певческа фолклорна група „Огражденска четворка“, както и какви са бъдещите им творчески планове, ще разберем от интервюто на колегата Натали Стефанова.

Очакваме и Вас на телефоните в студиото 0885 303 373 и 073/ 88-55-81 или на е-майл: pirin@focus-news.net, за да коментирате всичко, което Ви интересува по отношение на втората по големина община в Благоевградска област – Петрич.

Слушайте предаването „Петрич – древен и вековечен“, за да опознаете, но и да обикнете древната и вечна – Община Петрич.

Предаването „Петрич – древен и вековечен“ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всеки понеделник от 15.00 до 16.00 часа с водещ Ливия Нинова. То има за цел да запознае слушателите с историята, културата, възможностите за туризъм и бизнес, както и с развитието на общината през годините. Повече информация ще бъде представяна от представители на Общинска администрация-Петрич – кметове, заместник-кметове, специалисти и експерти в различни ресори, археолози и уредници в исторически обекти, както и специалисти в областта на туризма, бизнеса, строителния бранш, медицината и други. Петрич – град, който не е забравил подвига на героите, пролели кръвта си за Майка България; град, събрал в околностите си редица културни и природни забележителности.