„Петрич – древен и вековечен“ – Радио „Фокус“ – Пирин

снимка: pixabay.com

Акценти на предаването „Петрич – древен и вековечен“ по Радио „Фокус“ – Пирин за 14 януари 2019 година

Петрич.В днешното издание на предаването „Петрич – древен и вековечен“ по Радио „Фокус“ Пирин ще се насочим към духовността и по-конкректно към историята на църквата „Света Богородица“ в Петрич. Наш събеседник ще бъде отец Ангел Кочев, архиерейски наместник. Село Кърналово е разположено на 8 километра северно от общинския център Петрич в югоизточното подножие на планината Огражден в Петричката котловина. Край селото бе осветен православен 10-метров кръст. Повече за символа на християнска вяра, както и за самото село, научаваме от кмета Стоян Бойчев. В село Беласица се намира най-старото и единственото училище на територията на Община Петрич, носещо името на големия български поет и революционер Христо Ботев. Негов директор е Ани Андреева. За материалната база и условията в ОУ „Христо Ботев“ с директора разговаря колегата Ливия Нинова.

Очакваме и Вас на телефоните в студиото 0885 303 373 и 073/ 88-55-81 или на е-майл: pirin@focus-news.net, за да коментирате всичко, което Ви интересува по отношение на втората по големина община в Благоевградска област – Петрич.

Слушайте предаването „Петрич – древен и вековечен“, за да опознаете, но и да обикнете древната и вечна – Община Петрич.

Предаването „Петрич – древен и вековечен“ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всеки понеделник от 15.00 до 16.00 часа с водещ Натали Стефанова. То има за цел да запознае слушателите с историята, културата, възможностите за туризъм и бизнес, както и с развитието на общината през годините. Повече информация ще бъде представяна от представители на Общинска администрация-Петрич – кметове, заместник-кметове, специалисти и експерти в различни ресори, археолози и уредници в исторически обекти, както и специалисти в областта на туризма, бизнеса, строителния бранш, медицината и други. Петрич – град, който не е забравил подвига на героите, пролели кръвта си за Майка България; град, събрал в околностите си редица културни и природни забележителности.