„Петрич – древен и вековечен“ – Радио „Фокус“ – Пирин

радио, студио, фокус

Акценти на предаването „Петрич – древен и вековечен“ по Радио „Фокус“ – Пирин за 15 юли 2019 година

Петрич. В днешното издание на предаването „Петрич – древен и вековечен“ по Радио „Фокус“ Пирин отново ще проследим актуалните теми за Община Петрич. На десния бряг на река Струмешница, в полите на Беласица и до днес се извисява Самуиловата крепост, която в наши дни е обявена за Национален-парк музей. Обектът е тясно свързан с българската история, тъй като именно там през 1014 г. се е разиграла една от най-големите трагедии в историята на българската държава – Беласишката битка. За въпросното събитие обаче ще говорим на 29 юли, тъй като тогава се случва самата битка. Днес в предаването ще чуем интервю на колегата Ливия Нинова с д-р Сотир Иванов, директор на Исторически музей – Петрич относно едно интересно събитие, което се случи в средата на миналата седмица. За разкопките в античния град „Хераклея Синтика“ пък ще разговаряме с доц. д-р Людмил Вагалински, ръководител на екипа. Заедно с Вас днес ще пътуваме до водопада „Срамежливеца“, който се намира на река Камешница между селата Самуилово и Камена.

Очакваме и Вас на телефоните в студиото 0885 303 373 и 073/ 88-55-81 или на е-майл: pirin@focus-news.net, за да коментирате всичко, което Ви интересува по отношение на втората по големина община в Благоевградска област – Петрич.

Слушайте предаването „Петрич – древен и вековечен“, за да опознаете, но и да обикнете древната и вечна – Община Петрич.

Предаването „Петрич – древен и вековечен“ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всеки понеделник от 15.00 до 16.00 часа с водещ Натали Стефанова. То има за цел да запознае слушателите с историята, културата, възможностите за туризъм и бизнес, както и с развитието на общината през годините. Повече информация ще бъде представяна от представители на Общинска администрация-Петрич – кметове, заместник-кметове, специалисти и експерти в различни ресори, археолози и уредници в исторически обекти, както и специалисти в областта на туризма, бизнеса, строителния бранш, медицината и други. Петрич – град, който не е забравил подвига на героите, пролели кръвта си за Майка България; град, събрал в околностите си редица културни и природни забележителности.