„Петрич – древен и вековечен“ – Радио „Фокус“ – Пирин

Акценти на предаването „Петрич – древен и вековечен“ по Радио „Фокус“ – Пирин за 18 септември 2017 година

Петрич. В днешното издание на предаването „Петрич – древен и вековечен“ по Радио „Фокус“ Пирин първо ще се спрем на едно много важно събитие за Петрич, което предстои на 22 и 23 септември. Става дума за поредното издание на международния музикален  фестивал „Златен кестен 2017“. Какво ще се случи тази година по време на музикалното събитие и кои изпълнители ще вземат участие ще разберем от заместник-кметът по култура Илияна Попова. Веднага след това ще ви разкажем за дейността на Комисията за борба с  противообществените прояви на малолетни и непълнолетни – Петрич. Ще продължим и поредицата, в която Ви запознаваме с детските градини и училищата на територията на Община Петрич, като днес ще се спрем на Средно Училище „Никола Йонков Вапцаров“ и ДГ „Здравец“. Наш събеседници по темите ще бъдат директорите на двете институции – Живко Тулевски и Христина Гюрова.

По тези и още теми, ще говорим в изданието на предаването днес. Бъдете с нас във времето от 15.00 до 16,00 часа, за да опознаете община Петрич.

Вие, нашите слушатели също може да се свържете с нас на телефоните в студиото – 0885 303 373 и 073/ 88-55-81 или на е-майл: pirin@focus-news.net, за да ни споделите всичко, което пожелаете за втората по големина община в Благоевградска област – Петрич.

Предаването „Петрич – древен и вековечен“ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всеки понеделник от 15.00 до 16.00 часа с водещ Ливия Нинова. То има за цел да запознае слушателите с историята, културата, възможностите за туризъм и бизнес, както и с развитието на общината през годините. Повече информация ще бъде представяна от представители на Общинска администрация-Петрич – кметове, заместник-кметове, специалисти и експерти в различни ресори, археолози и уредници в исторически обекти, както и специалисти в областта на туризма, бизнеса, строителния бранш, медицината и други. Петрич – град, който не е забравил подвига на героите, пролели кръвта си за Майка България; град, събрал в околностите си редица културни и природни забележителности.