„Петрич – древен и вековечен“ – Радио „Фокус“ – Пирин

Акценти на предаването „Петрич – древен и вековечен“ по Радио „Фокус“ – Пирин за 20 май 2019 година

Петрич. В днешното издание на предаването „Петрич – древен и вековечен“ по Радио „Фокус“ Пирин отново ще проследим актуалните теми за Община Петрич. На 23 май предстои ритуал „Първа копка“ по изграждането на компостираща инсталация и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци в Община Петрич. Още подробности ще научим от ръководителя на проекта – зам.-кмета на Община Петрич – Минка Салагьорова. Месец май – любимият месец на учениците, завършващи 12 клас. Месец, изпълнен с много приятни емоции, красиви рокли и костюми, еуфория и вълнение покрай най-важния ден за дванадесетокласниците – а именно абитуриентският им бал. Утре обаче предстои първото голямо изпитание за зрелостниците – държавният зрелостен изпит по български език и литература, а след това и по математика и другите избираеми, или т.нар. матури. Колко ученици от Община Петрич ще се явят на тези изпити и в колко учебни заведения в общината ще се провеждат ще научим в следващите минути от директорът на Дирекция „Образование“ – Нина Попова.

Очакваме и Вас на телефоните в студиото 0885 303 373 и 073/ 88-55-81 или на е-майл: pirin@focus-news.net, за да коментирате всичко, което Ви интересува по отношение на втората по големина община в Благоевградска област – Петрич.

Слушайте предаването „Петрич – древен и вековечен“, за да опознаете, но и да обикнете древната и вечна – Община Петрич.

Предаването „Петрич – древен и вековечен“ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всеки понеделник от 15.00 до 16.00 часа с водещ Натали Стефанова. То има за цел да запознае слушателите с историята, културата, възможностите за туризъм и бизнес, както и с развитието на общината през годините. Повече информация ще бъде представяна от представители на Общинска администрация-Петрич – кметове, заместник-кметове, специалисти и експерти в различни ресори, археолози и уредници в исторически обекти, както и специалисти в областта на туризма, бизнеса, строителния бранш, медицината и други. Петрич – град, който не е забравил подвига на героите, пролели кръвта си за Майка България; град, събрал в околностите си редица културни и природни забележителности.