„Петрич – древен и вековечен“ – Радио „Фокус“ – Пирин

Снимка: Радио "Фокус" - Пирин

Акценти на предаването „Петрич – древен и вековечен“ по Радио „Фокус“ – Пирин за 12 ноември 2018 година

Петрич. В днешното издание на предаването „Петрич – древен и вековечен“ по Радио „Фокус“ Пирин ще започнем с едно важно събитие от изминалата седмица – панихидата на военните гробища, която бе направена на Архангеловден. Наш събеседник по темата ще бъде Методи Бисерков, историк и началник на Дирекция „Образование и култура“ към Община Петрич. Ще разкажем повече за храма, в който на 8 ноември 1948 година, след отслужването на празнична литургия, в църквата е убит митрополит Борис Неврокопски от един низвергнат свещеник. Църквата „Свети Димитър“ се намира в петричкото село Коларово, а повече за нея ще ни разкаже отец Павел, който е свещеник в храма днес. През октомври бяха направени поредните разкопки на античен град Хераклея Синтика. Какви открития бяха направени този път ще научим от доц. д-р Людмил Вагалински, директор на Националния археологически институт с музей към БАН и ръководител на проучванията на античния град.

Очакваме и Вас на телефоните в студиото 0885 303 373 и 073/ 88-55-81 или на е-майл: pirin@focus-news.net, за да коментирате всичко, което Ви интересува по отношение на втората по големина община в Благоевградска област – Петрич.

Слушайте предаването „Петрич – древен и вековечен“, за да опознаете, но и да обикнете древната и вечна – Община Петрич.

Предаването „Петрич – древен и вековечен“ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всеки понеделник от 15.00 до 16.00 часа с водещ Натали Стефанова. То има за цел да запознае слушателите с историята, културата, възможностите за туризъм и бизнес, както и с развитието на общината през годините. Повече информация ще бъде представяна от представители на Общинска администрация-Петрич – кметове, заместник-кметове, специалисти и експерти в различни ресори, археолози и уредници в исторически обекти, както и специалисти в областта на туризма, бизнеса, строителния бранш, медицината и други. Петрич – град, който не е забравил подвига на героите, пролели кръвта си за Майка България; град, събрал в околностите си редица културни и природни забележителности.