„Симитли – минало, настояще и бъдеще“ – Радио „Фокус“ – Пирин

Микрофон, студио

Акценти на предаването „Симитли –  минало, настояще и бъдеще“ по Радио „Фокус“ – Пирин за 8 август 2018 година

Симитли.  В днешното издание на предаването „Симитли – минало, настояще и бъдеще“ на Радио „Фокус“ – Пирин продължаваме пътуването си из малко познатите, но много интересни места, сгушени в подножието на планините Рила, Пирин, Малешевска и Влахина. В общината има много добри локации за отдих и почивка, но и видове туризъм, които ще направят вашата лятна почивка едно незабравимо изживяване. Рафтингът е една от емблемите на Община Симитли, а през последните години този спорт привлича все повече хора. В първите минути от изданието ще си припомним какво точно представлява този екстремен спорт, какви са трасетата, по които може да се спуснете ако изберете Симитли за вашата ваканция. Веднага след това продължаваме пътуването си из общината, за да се спрем на още едно интересно място за любителите на по-дивите и екстремни изживявания – Тросково и Коматинските скали. Пътешествието ни из Симитли ще ни отведе и до село Мечкул, където и до днес се носят най-различни легенди и предания. В края на предаването ще посетим още една дестинация – село Градево, за да видим какво може да посетим там и защо най-дългото село е идеално място за всички, които искат да се докоснат до така нареченият селски туризъм.

В края на предаването няма да пропуснем да направим и обзор на всичко по-важно, което се случи в Симитли през изминалите дни.

Очакваме и Вас, нашите слушатели на телефоните в студиото: 0885 303 373 и 073/ 88-55-81 или на е-майл: pirin@focus-news.net. На посочените контакти може да поставяте въпроси от различни естество, свързани с развитието на Симитли. От своя страна ние ще поемем ангажимента да ги сведен до вниманието на компетентните експерти в общината, за да може да получите най-точният и адекватен отговор.

Предаването „Симитли – минало, настояще и бъдеще“ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всяка сряда от 15.00 до 16.00 часа с водещ Ливия Нинова.