„Симитли – минало, настояще и бъдеще“ – Радио „Фокус“ – Пирин

Микрофон, студио

Акценти на предаването „Симитли –  минало, настояще и бъдеще“ по Радио „Фокус“ – Пирин за 6 декември 2017 година

Симитли. В днешното издание на предаването „Симитли – минало, настояще и бъдеще“ по Радио „Фокус“ – Пирин ще говорим за големият християнски празник Никулден. За това кой е Св. Николай, а и обредните практики, свързани с днешния празник  ще говорим в първата част от изданието. Наши гости ще бъдат църковният уредник Аделина Стефанова и българският фолклорист проф. Костадин Динчев. Във втората част от предаването пък ще Ви разкажем за храм „Св. Никола“ в село Градево, заедно с кметът Кирил Йосифов. Как по традиция се отбелязва празника в малкото населено място и защо този ден е важен за градевци предстои да научите само и единствено на нашите честоти.

В края на предаването няма да пропуснем да направим и обзор на по-важните събития и новини за Симитли и района, който се случиха в последните 7 дни.

Ако и вие нашите слушатели и читатели искате да коментирате темата, за която говорим днес или пък да предлагат такива, които биха били интересни за вас, то може да ни позвъните на телефон 0885 303 373 и 073/ 88-55-81 или да ни пишете на е-майл: pirin@focus-news.net. На посочените контакти може да поставят и въпроси от различни естество, които касаят Симитли, а ние ще ги отправим към имащите отношение по въпроса отдели в общината.

Бъдете с нас във времето от 15.00 до 16.00 часа ако искате да бъдете на „Фокус“ за всичко, актуално, което се случва в Симитли и малките населени места от общината.

Предаването „Симитли – минало, настояще и бъдеще“ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всяка сряда от 15.00 до 16.00 часа с водещ Ливия Нинова.