„Симитли – минало, настояще и бъдеще“ – Радио „Фокус“ – Пирин

Акценти на предаването „Симитли –  минало, настояще и бъдеще“ по Радио „Фокус“ – Пирин за 22 май 2019 година

Симитли. В днешното издание на предаването „Симитли – минало, настояще и бъдеще“ по Радио „Фокус“ – Пирин продължаваме темата, която започнахме миналата седмица. Тогава говорихме затова, че от много години месец май е едно особено време, в което се обръща особено много внимание на просветното дело, на учителите, учениците, но и на самите училища. Причината за това са няколко, но може би най-важната от тях е свързана с това, че на 11 май, както и на 24 май почитаме паметта на светите братя Кирил и Методий, които не само че създават славянската азбука и писменост, но са ѝ едни от най-ревностните борци за самостоятелна църква и култура. В духа на тези празници в миналото, а и в следващите две издания ви срещнем с директорите на трите училища в Община Симитли – СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – град Симитли; СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – село Крупник и обединено училища „Паисий Хилендарски“ – село Долно Осеново. В предаването днес ще ни гостува директорът на училището в най-голямото село в Община Симитли – Крупник Венцислав Кълбов. С него ще говорим както за организацията по отношение приема на първокласници, така и за предстоящите абитуриентски балове. Ще засегнем и темата, свързана с това каква е реализацията на учениците след завършване на средното образование в учебното заведение. Предстои да говорим и по други важни теми с нашият гост днес, като ще отправим и поглед към предстоящият 24 май – Ден на славянската писменост и българската просвета и култура.

В края на предаването няма да пропуснем да направим и обзор на всичко по-важно, което се случи в Симитли през изминалите дни.

Очакваме и Вас, нашите слушатели на телефоните в студиото: 0885 303 373 и 073/ 88-55-81 или на е-майл: pirin@focus-news.net. На посочените контакти може да поставяте въпроси от различни естество, свързани с развитието на Симитли. От своя страна ние ще поемем ангажимента да ги сведен до вниманието на компетентните експерти в общината, за да може да получите най-точният и адекватен отговор.

Бъдете с нас във времето от 15.00 до 16.00 часа ако искате да бъдете на „Фокус“ за всичко, актуално, което се случва в Симитли и малките населени места от общината.

Предаването „Симитли – минало, настояще и бъдеще“ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всяка сряда от 15.00 до 16.00 часа с водещ Ливия Нинова.