Софийска трибуна – Радио Фокус – София

На 172 годишнината от рождението на поета и революционер Христо Ботев посвещаваме първата част на първото за 2020 година издание на предаването „Софийска трибуна“, продукция на БСП-София, което се излъчва на честотите на софийската програма на Радио „Фокус“.

 

Наш гост ще бъде проф. Ваня Добрева, изследовател на българската литература и култура, публицист и политик, заместник-председател на Градския съвет на БСП – София. С нея ще разговаряме за личността на гениалния Ботев, за неговото творчество и пътя му на борец за национално освобождение на България. Ще се опитаме да разберем актуални ли са днес идеалите, които е отстоявал Христо Ботев.

 

След 17:30 часа на „софийската трибуна“ застава народният представител от БСП за България, член на Комисията по образование и наука в 44-то Народно събрание и преподавател в УНСС доц. Николай Цонков. От него ще разберем какви промени предстоят в Закона за висшето образование и какви са предложенията на социалистите.

 

Тези теми ви очакват на честотите на софийската програма на Радио „Фокус“ от 17.00 часа в предаването „Софийска трибуна“ с водещ Веселка Иванова.

 

„Софийска трибуна“, продукция на Софийската организация на БСП. Едно предаване за миналото, настоящето и бъдещето на София, за мястото и ролята на БСП в тях.