Това е България

Акценти в предаването „Това е България” на Радио „Фокус”

 

Защо се връща в политиката Георги Марков? Въпросът задаваме на конституционния съдия от 1994 до октомври 2003 г., който сега заема избираемото второ място в листата на ГЕРБ за 24-ти многомандатен избирателен район.

От 19 часа в кино „Одеон“ представят книгата „Свидетелство за военното престъпление в Хожали: Армения на подсъдимата скамейка“, която разказва за извършеното преди 25 години масово избиване на жители от градчето в Нагорни Карабах. Наш гост е един от нейните автори – Йън Пиърт.

С репортерската обиколка из страната и по други сюжети ще допълним картината на България за деня.

Водещ – Цоня Събчева

 

 

За предаването Това е България

Подготвя се в Централното студио в София с активното участие на структурите на агенция Фокус и на радиоверигата. Предаването е обзор на деня с коментарен характер. В него търсим подробности по важните теми. В продължение на три часа се представя спектър от мнения на водещи политици, политолози, министри, кметове и областни управители, коментатори и наблюдатели, кореспонденти и специалисти от чужбина, репортери от мястото на събитието за всичко, даващо информационния профил на страната за деня. При важни спортни събития предаването включва също преки репортажи, интервюта, информационно следене в развитие.