Това е България

Акценти в предаването „Това е България” на Радио „Фокус” от 21 април

 

Служебният премиер Огнян Герджиков прекъсна посещението си в Кърджали, за да бъде изслушан в парламента по кадровите промени на ръководения от него кабинет. От ГЕРБ му поставиха въпроса  за уволненията и назначенията, извършени по неясен критерий от служебното правителство. Доволни ли са от отговорите на служебния премиер, питаме Валентин Радев, народен представител от ГЕРБ в 44-тия парламент и заместник-председател на комисията по отбрана в 43-ия.

Какви реакции предизвикаха в Македония изявленията на министър-председателя на Албания, Еди Рама и на президента на Косово, Хашим Тачи, че възможността за обединение между двете страни е реална, ако перспективата за членство в ЕС избледнее и вратата на Съюза остане затворена за Западните Балкани? Очаквайте коментара на Александър Дамовски, главен редактор на електронното издание МКД.

Продължава усилената кампания по засаждането на картофи. Проблемите в сектора поставя Венцислав Каймаканов, председател на Национална асоциация на картофопроизводителите. С него разговаря Деница Китанова от Агенция „Фокус“.

С репортерската обиколка из страната допълваме и с други сюжети картината на България за деня.

Водещ – Цоня Събчева