Това е България

Акценти в предаването „Това е България” на Радио „Фокус”

 

Предаването „Това е България” на Радио „Фокус” се спира на значимите теми.

Докато сняг, дъжд, минусови температури и ураганни ветрове обхващат Балканите, у нас сякаш времето се поуспокои и е нормално за сезона, с минусови температури и слаб на места снеговалеж. Повече подробности за зимната обстановка научаваме в първия час на предаването на нашите репортери от страната.

Турската полиция залови атентатора от истанбулския клуб „Рейна“ – Абдулкадир Масхарипов, от уйгурски произход, роден в Узбекистан. Темата за Балканите ще продължим с напрежението през последните дни между Косово и Сърбия – опитват ли от официален Белград анексия на част от Косово по подобие на Кримския модел? И още едно огнище на напрежение тлее на територията на бивша Югославия – сърбите в Баня Лука също опитаха провокация, но към Сараево и Босна и Херцеговина. Кой си играе с огъня на Балканите? За това ще разговаряме с ген. Кирчо Киров, началник на Националната разузнавателна служба от 2002 до 2012-та година.

С репортерската обиколка из страната и по други сюжети ще допълним картината на България за деня.

Водещ – Цоня Събчева

 

 

 

За предаването Това е България

Подготвя се в Централното студио в София с активното участие на структурите на агенция Фокус и на радиоверигата. Предаването е обзор на деня с коментарен характер. В него търсим подробности по важните теми. В продължение на три часа се представя спектър от мнения на водещи политици, политолози, министри, кметове и областни управители, коментатори и наблюдатели, кореспонденти и специалисти от чужбина, репортери от мястото на събитието за всичко, даващо информационния профил на страната за деня. При важни спортни събития предаването включва също преки репортажи, интервюта, информационно следене в развитие.