Всички в час

 Акценти в предаването „Всички в час“ на Радио „Фокус“

В това издание ще посетим Каварна и Основно училище „Йордан Йовков“, ще разговаряме с Антония Ангелова, учител по химия и биология. Тя ще ни запознае с различните еко инициативи, с които е ангажирано учебното заведение, няма как да пропуснем и темата за агресията. След това ще се насочим към Варна. Ученици от Математическата гимназия „Д-р Перон Берон“ са спечелили две първи места в най-престижния конкурс на НАСА и Националното космическо общество на САЩ за проектиране на космически колонии. Как се е стигнало до отличията и какви са проектите ще научим от репортажа на колегата Бояна Атанасова. Ще отправим поглед и към обучение на психолози и педагогически съветници за превенция на агресията по пътищата, провело се във Велико Търново. Организатори на проявата бяха Синдикатът на българските учители, Министерството на образованието и науката и Ротари клубове в страната.

А е време и за нов откъс от някой български литературен шедьовър в играта „Незабравимото“. От вас остава само да го познаете.

Влезте в час между 10.00 и 11.00 часа с водещ Милослава Ангелова.

 

 

За предаването „Всички в час“

„Всички в час“ е съвместна продукция на Радио „Фокус“, Министерството на образованието и науката и Синдиката на българските учители. Всяка седмица в предаването задаваме актуалните въпроси в сферата на образованието и даваме възможност по тях да се изкажат експерти, учени и учители. „Всички в час“ дава думата на хората, от които зависи просветната реформа, както и на тези, които я прилагат на практика. Търсим богатството от гледни точки в дебата за по-добро образование – от детската градина до водещите научни центрове у нас.

Знайте повече на вълните на „Фокус“ всяка сряда от 10.00 до 11.00 часа.