Всички в час

 Акценти в предаването „Всички в час“ на Радио „Фокус“

Отново фокусът ни е насочен към системата на училищното образование в България има нужда от мотивирани и подготвени учители. Ще разговаряме за преквалификацията като начин за развитие и като избор. Полина Фетфова, главен експерт в Дирекция „Квалификация и кариерно развитие“ в МОН и ръководител на Национална програма „Мотивирани учители“ сме поканили в днешното издание на „Всички в час“. Ще потърсим и другата страна, към темата ще се присъедини и Ани Петрова, преквалифициран учител от 51 СУ „Елисавета Багряна“ в София.

Ще продължим и с друга тема, която следим във времето – работата на механизма по обхващане на деца в училище. Върху какво трябва да се префокусира ще разберем от репортажа на колегата Людмила Йоргова, която проследи посещение на образователния министър в Сливен.

Днес е ред и на новата загадка в играта „Незабравимото“ за българските литературни шедьоври.

Влезте в час между 10.00 и 11.00 часа с водещ Милослава Ангелова.

 

 

За предаването „Всички в час“

„Всички в час“ е съвместна продукция на Радио „Фокус“, Министерството на образованието и науката и Синдиката на българските учители. Всяка седмица в предаването задаваме актуалните въпроси в сферата на образованието и даваме възможност по тях да се изкажат експерти, учени и учители. „Всички в час“ дава думата на хората, от които зависи просветната реформа, както и на тези, които я прилагат на практика. Търсим богатството от гледни точки в дебата за по-добро образование – от детската градина до водещите научни центрове у нас.

Знайте повече на вълните на „Фокус“ всяка сряда от 10.00 до 11.00 часа.