Всички в час

Акценти в предаването „Всички в час“ на 13-ти декември

 

Отбелязваме Национална седмица на четенето. От 11 до 15 декември т.г. Регионалното управление на образованието – Стара Загора е домакин на третата поред такава седмица, организирана от Министерство на образованието и науката. Учебни заведение и детски градини в Казанлък се включиха в инициативата. От там ще чуем и мнението на малките възпитаници. Те отговарят на въпроси като защо е важно да се чете. С кой още ще ни срещне колегата Славяна Гайдарова, ще разберете, ако останете с нас до 11.00.

От няколко години във Възрожденското училище в Архитектурния етнографски комплекс на открито „Старият Добрич“ се провеждат часове по калиграфия. Краснописът отдавна не присъства в учебните програми у нас, но какъв е интересът към тези часове и дали предизвикват любопитство у децата? Ръководител на заниманията е Надежда Иванова, културолог и уредник на отдел „Възраждане“ в музея ще ни разкрие това.

Пред прага сме на новата 2018 година и е време да направим равносметка за свършеното през годината. Затова в днешното издание на предаването ще се насочим към Бургас. Каква бе 2017 за РБ „Пейо Яворов“-Бургас ще разберем от директора Мария Бенчева.

Влезте в час от 10.00 до 11.00 часа с водещ Милослава Ангелова.

 

 

За предаването „Всички в час“

 

„Всички в час“ е съвместна продукция на Радио „Фокус“, Министерството на образованието и науката и Синдиката на българските учители. Всяка седмица в предаването задаваме актуалните въпроси в сферата на образованието и даваме възможност по тях да се изкажат експерти, учени и учители. „Всички в час“ дава думата на хората, от които зависи просветната реформа, както и на тези, които я прилагат на практика. Търсим богатството от гледни точки в дебата за по-добро образование – от детската градина до водещите научни центрове у нас.

Знайте повече на вълните на „Фокус“ всяка сряда от 10.00 до 11.00 часа.