Всички в час

Акценти в предаването „Всички в час“ на 16-ти август

 

В днешното издание на предаването ще насочим вниманието си към увеличението на учителските заплати. По темата ще чуем министъра на образованието Красимир Вълчев.

Малко по-късно ще разговаряме за предложението за задължителна предучилищна подготовка за 4-годишните. Събеседник по темата ще бъде държавният експерт в Министерство на образованието и науката Ваня Трайкова. Близо 3 млн. лв. за допълнителни уроци на учениците отпуска образователното министерство – как са осигурени средствата и за какво могат да се използват ще ни каже Ели Тричкова, началник на отдел „Организационни дейности“ във ведомството. Институциите у нас обединяват усилията си и сформират екипи да събират по домовете децата, които все още не са обхванати за училище.  Как този метод се подготвя в  Пловдив  и областта ще ни разкаже в репортажа си колегата Цветана Тончева.

Влезте в час от 10.00 до 11.00 часа с Милослава Ангелова.

 

 

 

 

За предаването „Всички в час“

 

„Всички в час“ е съвместна продукция на Радио „Фокус“, Министерството на образованието и науката и Синдиката на българските учители. Всяка седмица в предаването задаваме актуалните въпроси в сферата на образованието и даваме възможност по тях да се изкажат експерти, учени и учители. „Всички в час“ дава думата на хората, от които зависи просветната реформа, както и на тези, които я прилагат на практика. Търсим богатството от гледни точки в дебата за по-добро образование – от детската градина до водещите научни центрове у нас.

Знайте повече на вълните на „Фокус“ всяка сряда от 10.00 до 11.00 часа.