Всички в час

 

Акценти в предаването „Всички в час“ на Радио „Фокус“

Тази седмица във „Всички в час“ по Радио „Фокус“ ще насочим вниманието си към българските възпитаници, завърнали се преди дни с медали от Международна олимпиада по математика и информатика в Япония. За пътя на успеха от класната стая до медала на международната среда, за реализацията след това, както и какви са позициите на страната ни в състезателната информатика в световен мащаб, ще разговаряме с един от ръководителите на отбора гл. ас. Емил Келеведжиев от Института по математика и информатика при БАН. В минутите до 11.00 часа  ще се отправим към училището на бъдещето, както бе определена новата и модерна Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас. Учебното заведение вече официално отвори врати и прие първия си випуск. А за церемонията ще ни разкаже Деница Николова от Радио “Фокус“-Бургас.

Ще надникнем и из коридорите на СУ „Климент Охридски“ в Дупница, а колегата Лора Калчева ще ни запознае с Нова паралелка, която е разкрита там.

Влезете в час от 10.00 до 11.00 часа с водещ Милослава Ангелова.

 

 

За предаването „Всички в час“

 

„Всички в час“ е съвместна продукция на Радио „Фокус“, Министерството на образованието и науката и Синдиката на българските учители. Всяка седмица в предаването задаваме актуалните въпроси в сферата на образованието и даваме възможност по тях да се изкажат експерти, учени и учители. „Всички в час“ дава думата на хората, от които зависи просветната реформа, както и на тези, които я прилагат на практика. Търсим богатството от гледни точки в дебата за по-добро образование – от детската градина до водещите научни центрове у нас.

Знайте повече на вълните на „Фокус“ всяка сряда от 10.00 до 11.00 часа.