Всички в час

 Акценти в предаването „Всички в час“ на Радио „Фокус“

С пет сребърни и един бронзов медал се завръща българският отбор от 60-та Международна олимпиада по математика, провела се в град Бат, Великобритания.  За математиката и успехите ще разговаряме с Илиaна Цветкова, учител по математика в Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски“, откъдето има трима с медали. След това ще разговаряме с Иво Петров, ученик от СМГ и носител на сребърен медал от Международната олимпиада по математика, участвал и в тази по физика. 

Ще се спрем и на акцентите от образователната седмица. Ще отидем и до Варна, където от вчера седмокласниците в града могат да подават заявления за кандидатстване в третото класиране. Още в първите два етапа на кампанията обаче, много от местата в елитните гимназии с езиково обучение, IT, математика, природни и СТЕМ науки са били заети при оспорвана конкуренция. Какви са местата, които остават свободни към този момент и ще има ли закрити паралелки от държавния план-прием за Варна тази година, повече по темата ще научим от репортера ни Диана Стоева. 

Влезте в час между 10.00 и 11.00 часа с водещ Милослава Ангелова.

 

За предаването „Всички в час“

„Всички в час“ е съвместна продукция на Радио „Фокус“, Министерството на образованието и науката и Синдиката на българските учители. Всяка седмица в предаването задаваме актуалните въпроси в сферата на образованието и даваме възможност по тях да се изкажат експерти, учени и учители. „Всички в час“ дава думата на хората, от които зависи просветната реформа, както и на тези, които я прилагат на практика. Търсим богатството от гледни точки в дебата за по-добро образование – от детската градина до водещите научни центрове у нас.

Знайте повече на вълните на „Фокус“ всяка сряда от 10.00 до 11.00 часа.