Всички в час

Акценти в предаването „Всички в час“ на 22-ри март

 

В днешната сряда в „Всички в час“ по Радио „Фокус“ ще разгледаме особеностите на Национална програма „Роден език и култура зад граница“ с Наталия Михалевска, директор „Образование на българите зад граница и организация на училищната мрежа в страната“. Ще научим кои са новите рамкови програми за професионално образование у нас, като събеседникът ни ще е Мария Тодорова, директор на дирекция „Професионално образование и обучение“.
В минутите до 11.00 часа ще се върнем 95 години години назад във времето при приемането на Закона за общ български правопис. От интервюто на колегата от Агенция „Фокус“ Деница Китанова с езиковеда проф. Владко Мурдаров ще разберем защо е станал известен като Закон на Омерчевски.
А малко по-късно Стела Йовчева от Радио Фокус – Сливен ще ни запознае с проект в града за ранно кариерно ориентиране на ученици, застрашени от отпадане.
 
 

Влезте в час с „Всички в час“ и днес. В минутите от 10.00 до 11.00 часа с вас ще бъде Милослава Ангелова.

 

 

 

 

За предаването „Всички в час“

 

„Всички в час“ е съвместна продукция на Радио „Фокус“, Министерството на образованието и науката и Синдиката на българските учители. Всяка седмица в предаването задаваме актуалните въпроси в сферата на образованието и даваме възможност по тях да се изкажат експерти, учени и учители. „Всички в час“ дава думата на хората, от които зависи просветната реформа, както и на тези, които я прилагат на практика. Търсим богатството от гледни точки в дебата за по-добро образование – от детската градина до водещите научни центрове у нас.

Знайте повече на вълните на „Фокус“ всяка сряда от 10.00 до 11.00 часа.