Всички в час

Акценти в предаването „Всички в час“ на 11-ти октомври

 

В днешното издание на „Всички в час“ ще ви запознаем с дейността на Младежки център – Враца. Ще разговаряме за работата с медиатори по убеждаване на деца и младежи в риск. Какви са трудностите, пред които са изправени екпите, какъв е успехът им по убеждаване? Центърът работи и по проект „Бъди активен“. Какво представлява той? Отговорите на тези и други въпроси ще потърсим ръководителя на центъра Тихомир Машов.

Над 100 младежи от цялата страна и представители на институции обмениха опит и споделиха добри практики по време на национална среща „За доброволчеството в България“, която се проведе във Варна. Форумът се организира от дирекция „Образование и младежки дейности” към Общинаta в партньорство с Национален младежки форум и сдружение „Варна – Европейска младежка столица”. Повече ще научим от репортера ни във Варна Марияна Валентинова.

В днешното издание на предаването ще Ви разкажем и за едно от най-старите училище, които се намират на територията на Банско – Начално училище „Св. Паисий Хилендарски“.  По темата разказва в следващия репортаж колегата от Радио „Фокус“ – Пирин Ливия Нинова.

Влезте в час от 10.00 до 11.00 часа с водещ Милослава Ангелова.

 

 

 

 

За предаването „Всички в час“

 

„Всички в час“ е съвместна продукция на Радио „Фокус“, Министерството на образованието и науката и Синдиката на българските учители. Всяка седмица в предаването задаваме актуалните въпроси в сферата на образованието и даваме възможност по тях да се изкажат експерти, учени и учители. „Всички в час“ дава думата на хората, от които зависи просветната реформа, както и на тези, които я прилагат на практика. Търсим богатството от гледни точки в дебата за по-добро образование – от детската градина до водещите научни центрове у нас.

Знайте повече на вълните на „Фокус“ всяка сряда от 10.00 до 11.00 часа.