Всички в час

Акценти в предаването „Всички в час“ на 14-ти март

 

В днешното издание на предаването „Всички в час“ на Радио „Фокус“ Министерство на образованието и науката е предвидило близо 3 млн лв. тази година за закупуването на ученически шкафчета. Това е една от мерките за облекчаване на проблема с тежките ученически раници, които предвижда просветното министерство. За отпускането на допълнителни средства, за да се осигури достъп до електронни варианти на учебници, кои класове ще обхване промените, ще разговаряме с Пенка Иванова, директор на дирекция „Учебници и училищна документация“ във ведомството.

1 550 деца и ученици  на възраст от 3 до 19 години са преминали за консултиране през кабинетите на Логопедичния център във Варна през първия учебен срок. Скринингът е извършен през есента на 2017-та година и включва децата в трета и четвърта група в детските градини, подготвителните групи и първи клас, при които е изследвана устната реч, както и учениците във втори и трети клас, при които се обследва писмената реч. Какво показват резултатите, ще ни каже репортера ни във Варна Марияна Валентинова.

В минутите до 11.00 часа ще се насочим и към Добрич. Съвсем наскоро възпитаници на Езикова гимназия „Гео Милев“ в града получиха награда от национален фестивал за авторска драматургия на английски език. Фестивалът се проведе в град Ловеч. Това обаче не е единственият повод за радост на училището. Кореспондентът ни Жулиета Николова разказва за други интересни и добри новини.

Всичко това и още, ако влезете в час от 10.00 до 11.00 часа с водещ Милослава Ангелова.

 

 

За предаването „Всички в час“

 

„Всички в час“ е съвместна продукция на Радио „Фокус“, Министерството на образованието и науката и Синдиката на българските учители. Всяка седмица в предаването задаваме актуалните въпроси в сферата на образованието и даваме възможност по тях да се изкажат експерти, учени и учители. „Всички в час“ дава думата на хората, от които зависи просветната реформа, както и на тези, които я прилагат на практика. Търсим богатството от гледни точки в дебата за по-добро образование – от детската градина до водещите научни центрове у нас.

Знайте повече на вълните на „Фокус“ всяка сряда от 10.00 до 11.00 часа.