Всички в час

Акценти в предаването „Всички в час“ на 17-ти май

 

 

В днешното издание на предаването „Всички в час“ на Радио „Фокус“ ще разговаряме за студенти, завършили практиките си. Колко са те и каква подкрепа получават от бизнеса – отговорите ще потърсим от Соня Кръстанова, директор на Дирекция „Финанси“ в Министерството на образованието и науката.

В навечерието на наградите за наука „Питагор“ ще поговорим за тях с Весела Василева, главен експерт в дирекция „Наука“ във ведомството.

За първия випуск в България, завършил училище по българо-швейцарския проект за дуално обучение ДОМИНО, ще ни разкаже колегата Славяна Гайдарова от Казанлък.

В минутите до 11.00 часа Ливия Нинова от Радио „Фокус“-Пирин ще засегне темата за липсата на кадри и желаещи да упражняват учителската професия, особено сред младите хора.

Влезте в час от 10.00 до 11.00 часа с Милослава Ангелова.

 

 

 

 

 

За предаването „Всички в час“

 

„Всички в час“ е съвместна продукция на Радио „Фокус“, Министерството на образованието и науката и Синдиката на българските учители. Всяка седмица в предаването задаваме актуалните въпроси в сферата на образованието и даваме възможност по тях да се изкажат експерти, учени и учители. „Всички в час“ дава думата на хората, от които зависи просветната реформа, както и на тези, които я прилагат на практика. Търсим богатството от гледни точки в дебата за по-добро образование – от детската градина до водещите научни центрове у нас.

Знайте повече на вълните на „Фокус“ всяка сряда от 10.00 до 11.00 часа.