Всички в час

Акценти в предаването „Всички в час“ на 15 февруари

Тази сряда в предаването „Всички в час“ на Радио „Фокус“ не може да не засегнем наболялата тема за отправените критики от Европейската комисия срещу управлението на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. По темата ще разберем повече подробности от служебния образователен заместник-министър Ваня Стойнева.
След това ще разговаряме със Соня Кръстанова от дирекция на „Финанси“ в Министерство на образованието и науката за нормирането на труда на учителите.
Малко по-късно ще се пренесем в Дупница, където се намира едно от най-старите читалища в страната ни – „Зора“. Там колегата Венцеслав Илчев ще ни запознае с главния библиотекар Валентина Алексиева, разказваща автоматизирането на услугите и дейността на културната институция в проекти, насочени към хората в неравностойно положение.
От Бургас колегата ни Мария Димитрова ще ни срещне Веселина Таралова, директора на „Образование и демографски въпроси“ в Общината, която ще ни разкаже какви учебни пособия се изучават децата в детските градини в Бургас и по какъв начин те трябва да бъдат набавени, преди началото на учебната година.
Бъдете с „Всички в час“ на Радио „Фокус“ от 10.00 до 11.00 часа. Водещ е Милослава Ангелова.

 

 

За предаването „Всички в час“

 

„Всички в час“ е съвместна продукция на Радио „Фокус“, Министерството на образованието и науката и Синдиката на българските учители. Всяка седмица в предаването задаваме актуалните въпроси в сферата на образованието и даваме възможност по тях да се изкажат експерти, учени и учители. „Всички в час“ дава думата на хората, от които зависи просветната реформа, както и на тези, които я прилагат на практика. Търсим богатството от гледни точки в дебата за по-добро образование – от детската градина до водещите научни центрове у нас.

Знайте повече на вълните на „Фокус“ всяка сряда от 10.00 до 11.00 часа.